Hyppää sisältöön

Kotiseututekopalkinto myönnettiin Muistojen Hämeenlinna -verkkosivuston perustajalle

Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden ja hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi.

Muistojen Hämeenlinna -verkkosivuston perustaja (vas.) Saila Karpiola, Eräs Teatterista Riitta Hietanen ja Anette Siltanen sekä Hämeenlinna-Seuran uusi puheenjohtaja Helena Lehkonen palkintojenjaon jälkeen. Kuva: Mikko Hieta

Hämeenlinnan kotiseututekopalkinnot on taas jaettu. Viime vuoden kotiseututeko-palkinto myönnettiin Saila Karpiolalle, ja kunniamaininta on myönnetty Eräs Teatterille.

Perustelujen mukaan Karpiola sai palkinnon Muistojen Hämeenlinna -verkkosivuston perustamisesta.

Reilu vuosi sitten hämeenlinnalaisten tutkittavaksi avautui uusi Muistojen Hämeenlinna -verkkosivusto. Sivut perustuvat asemapäällikkö Yrjö Vihervuoren arkistoon, jota toimittaja Saila Karpiola alkoi digitoida vuoden 2020 alussa.

Sivuilla kerrotaan yli 200 tontin ja niillä olleiden talojen arjesta aina 1800-luvulta lähtien. Suurinta osaa taloista ei enää ole. Verkkosivuilla on myös paljon Karpiolan omiin selvityksiin perustuvaa materiaalia.

Kunniamaininnan saanut Eräs Teatteri on harrastajateatteri, jonka perusti joukko Miniteatterissa lapsiaan kuljettaneita vanhempia yli 20 vuotta sitten.

Eräs Teatterin omaehtoinen, tekijöistä itsestään kumpuava toiminta on kotiseututyötä parhaimmillaan, sanotaan perusteluissa. Se heijastelee oman kotiseudun henkeä, ja laadukkaat esitykset ovat myös löytäneet yleisönsä.

Hämeenlinnan kotiseututekopalkinnot myöntää Hämeenlinna-Seura perinteiseen tapaan kaupungin syntymäpäiväjuhlien yhteydessä.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle