Hyppää sisältöön

KYSin vuodeosastotornin remontti käynnistyy helmikuussa

Peruskorjattavaan vuodeosastotorniin sijoitetaan poliklinikka ja vuodeosastotiloja. Kulkuyhteydet pääsairaalan aulasta muualle sairaalaan toimivat rakennustöiden ajan.

KYSin pääsairaalan pääaulan palvelut ovat käytettävissä ja kulkuyhteydet aulasta muualle sairaalaan toimivat rakennustöiden ajan. Arkistokuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kuopion yliopistollisen sairaalan vuodeosastotornin peruskorjaus on alkamassa.

10-kerroksiseen peruskorjattavaan rakennusosaan sijoitetaan poliklinikka ja vuodeosastotilojen lisäksi muun muassa opetus ja neuvottelutiloja. Peruskorjattava osa on laajuudeltaan 21 500 neliötä.

Pääsairaalan pääaulan palvelut ovat käytettävissä ja kulkuyhteydet aulasta muualle sairaalaan toimivat rakennustöiden ajan.

Työt alkavat KYSin pääsairaalassa helmikuussa, kun uudisrakennusosa valmistuu ja yksiköt pääsevät muuttamaan rakennustöiden alta uusiin ja osin väistötiloihin. Remontin on tarkoitus valmistua syksyllä 2025.

Vuonna 1959 valmistuneen vuodeosastotornin peruskorjaus maksaa 76 miljoonaa euroa. Aikataulun siirtymisen ja kustannusnousujen vuoksi hanke kallistui 4,5 miljoonalla eurolla.

Kuopion yliopistollisen sairaalan monivaiheisen Uusi Sydän -projektin kokonaisbudjetti on nyt 198,5 miljoonaa euroa. Vuodeosastotornin peruskorjaus on projektin kolmas vaihe. Sen neljännen vaiheen jatkosta päätetään erikseen.

Suosittelemme sinulle