Hyppää sisältöön

Peliyhtiö Rovio Entertainmentistä jätettiin ostotarjous

Israelilainen Playtika korotti ostotarjoustaan marraskuisesta.

Peliyhtiö Rovion pääovi, oven vieressä on muovinen Angry Bird -lintu.
Rovio kertoo lisensoivansa Angry Birds brändiä tuotteiden valmistajille ja sisällöntuottajille. Kuva: Johanna Talasterä / Yle
Jaana Hevonoja

Mobiilipeliyhtiö Playtika kertoo jättäneensä torstaina ostotarjouksen suomalaisesta Rovio Entertainmentistä. Playtikan Rovion hallitukselle jättämän tarkistetun ehdotuksen mukaan Rovion ostamista on tarjottu 9,05 eurolla per osake käteisenä.

Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun)kertoo, että Rovion osakemäärä on noin 83 miljoonaa, jolloin tarjouksen kauppahinta olisi noin 750 miljoonaa euroa.

Rovio on tunnettu muun muassa Angry Birds -hahmoistaan. Rovio kertoo, että sen pelejä on ladattu yli 5 miljardia kertaa. Vuonna 2021 pelien liikevaihto oli noin 97 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta.

Yhtiö ei ole vielä tiedottanut saamastaan ostotarjouksesta. Marraskuussa Playtika tarjosi Roviosta 8,50 euroa osakkeelta.

Playtika on vuonna 2010 perustettu mobiilipelejä tarjoava yritys, jonka pääkonttori on Israelissa. Se oli yksi ensimmäisistä ​​verkko- ja mobiilialustoilla ilmaisia pelejä tarjonneista yrityksistä.

Suosittelemme sinulle