Hyppää sisältöön

Oulun koronanäytteenottoja suljetaan, muutoksia tulossa myös rokotuspisteen sijaintiin

Jatkossa oululaiset voivat mennä koronanäytteenottoa varten omalle terveysasemalleen. Koronarokotteita taas voi hakea helmikuun puolesta välistä alkaen Hallituskadulta.

Limingantullin rokotuspiste on avoinna viimeisen kerran 8.2.2022. Tuon jälkeen rokotustoiminta muuttaa Hallituskadulle, Kuva: Taneli Kärki / Yle

Oulun Hallituskadun koronanäytteenotto sulkeutuu viikon kuluttua. Myös Oulun yliopistollisen sairaalan koronanäytteenotto loppuu. Koronanäytteitä otetaan Oysin piha-alueella sijaitsevassa näytteenottokontissa viimeisen kerran tulevana sunnuntaina.

Jatkossa oululaiset voivat mennä koronanäytteenottoa varten omalle terveysasemalleen.

Näytteenoton tarve on vähentynyt, kun näytteenottokriteereihin tuli muutoksia vuoden alussa. Nyt näytteenottoon ei kehoteta hakeutumaan, mikäli oireet ovat lieviä. Kuitenkin rajatuille kohderyhmille, kuten raskaana oleville, perussairaille ja sotetyöntekijöille näytteenottoja tehdään yhä.

Muutoksia on luvassa myös Limingantullin rokotuspisteen sijaintiin: se on avoinna viimeisen kerran keskiviikkona 8. helmikuuta. Tuon jälkeen rokotustoiminta muuttaa osoitteeseen Hallituskatu 19 aiemmin sulkeutuneen koronanäytteenoton paikalle. Rokotuspiste palvelee uudessa paikassaan maanantaista 13.2. alkaen.

Oululaiset voivat varata koronan tehosterokotukseen ajan ennakkoon verkossa (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numerosta 08 558 41415.

Voit keskustella aiheesta 21. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle