Hyppää sisältöön

Osuuskauppa Suur-Savo peruu Prisman rakentamisen Mikkelin veturitalleille – toimitusjohtaja: ”Lokit voittivat tämän erän eikä toista erää tule”

Osuuskaupan mukaan Prisman rakentaminen tontille ei olisi taloudellisesti kannattavaa.

Mikkelin vanhojen veturitallien eteläpääty.
Mikkelin veturitallien vanhin osa vesitorneineen on vuodelta 1889. Sen jälkeen talleja on laajennettu vuoteen 1947 saakka. Tallien kaarimuoto on valmistunut vuonna 1913. Arkistokuva. Kuva: Maria Bonnor / Yle
Vilma Ruokoski,
Milka Krogerus,
Petri Vironen

Osuuskauppa Suur-Savo vetäytyy Mikkelin Veturitallien Prisma-hankkeesta tontin pienenemisen ja muiden rakennusvaatimusten vuoksi. Päätöksen teki Suur-Savon hallitus.

Tontin koko supistui alkuperäisestä 7,5 hehtaarista 5,5 hehtaariin kosteikon ja jälkikäteen tietoon tulleen raidelinjauksen takia. Muutosten vuoksi rakennuskustannukset nousisivat kymmenillä miljoonilla.

– On tämä selvä pettymys. Tätä oltiin vakavasti viemässä eteenpäin, mutta reaaliteetit pitää tunnistaa, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen sanoo.

Ely-keskuksen hyväksymässä asemakaavaluonnoksessa naurulokkiyhdyskunta pienentää tontin rakentamisaluetta noin kahdella hehtaarilla.

– Lokit voittivat tämän erän eikä toista erää tämän tontin osalta tule, Miettinen sanoo.

Kustannusarvio nousi 40 miljoonasta 60 miljoonaan

Osuuskauppa Suur-Savon mukaan tontin pieneneminen vähentää parkkipaikkoja ja pakottaisi Prisman rakentamista pilareiden varaan. Lisäksi Prisman edustalta parkkihalliin kulkeva liikenneväylä pitäisi rajata muurilla ja aidalla.

Lokkien lisäksi hypermarketin rakentamiseen vaikuttaisi Väyläviraston ratavaraus.

Veturitalleista taas on suojeltava Ely-keskuksen mukaan vähintään julkisivu. Alustavasti ely haluaa, että kohde suojellaan asemakaavassa eikä puolikkaan rakennuksen suojelu säilytä riittävällä tavalla kohteen kulttuurihistoriallisia arvoja.

– Alun perin rakentamisen kustannuksiksi arvioitiin noin 36–40 miljoonaan euroa, mutta pääosin muutostarpeista johtuen kustannusarvio on noussut noin 60 miljoonaan euroon, Miettinen kertoo tiedotteessa.

Suur-Savon esisopimus Mikkelin kaupungin kanssa raukeaa, jos uusi asemakaava ei mahdollista veturitallien osittaista purkua.

Miettisen mukaan yhtiöllä ei ole tällä hetkellä uuden Prisman suhteen varasuunnitelmaa.

– Seuraava vaihtoehto lienee nykyisen Prisman laajennuksen selvittäminen, mutta siinä rakennusoikeus on jo käytetty, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston puheenjohtaja Martti Lokka.

Kaupunki jatkaa alueen kehittämistä

Mikkelin kaupunki on Suur-Savon hallituksen päätöksestä harmissaan, mutta aikoo silti jatkaa alueen kehittämistä. Tiedotteen mukaan aluetta aiotaan yhä kehittää kaupallisena alueena, ja Suur-Savon vetäytyminen avaa mahdollisuuksia muille toimijoille.

– Avaimet alueen kehittämiseen ovat edelleen kaupungilla. Uskon vahvasti, että yhdessä elinkeinoelämän edustajien kanssa voimme mahdollistaa alueelle kokonaistaloudellisesti kannattavaa kaupallista toimintaa, kommentoi kaupunginjohtaja Janne Kinnunen tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle