Hyppää sisältöön

Prisman edustalla tapahtuneesta puukotuksesta epäilty vangittu, häntä on kuultu teho-osastolla

Epäilty rikos tapahtui tiistaina Tampereella Lielahden Prisman edustalla. Tämän hetkisten tietojen mukaan kyseessä ei ollut satunnainen teko, vaan henkilöt tulivat yhdessä paikalle.

Kynttilöitä ja ruusuja maassa.
Puukotuksen uhrin ystävät toivat perjantaina kynttilöitä Lielahden Prisman edustalle. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Mari Jäntti

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut Tampereen Prisman edustalla tapahtuneesta puukotuksesta epäillyn tamperelaismiehen.

18-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sakari Tuominen kertoo, että epäiltyä on kuultu teho-osastolla. Myös käräjäoikeus kokoontuu sairaalaan vangitsemisoikeudenkäyntiin tänään perjantaina.

Epäilty puukotus tapahtui tiistaina kello 17 aikoihin Lielahden Prisman edustalla. Yksi henkilö kuoli ja toinen haavoittui kahden nuoren tamperelaisen miehen välisessä tappelussa Tampereen Lielahdessa tiistaina iltapäivällä. Toisen miehen vammat olivat vakavia ja hän kuoli ensihoidosta huolimatta. Epäilty tekijä kuljetettiin sairaalahoitoon.

Tämän hetkisten tietoja mukaan kyseessä ei ollut satunnainen teko, vaan henkilöt tulivat yhdessä paikalle. Epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa.

– Teon motiivia selvitetään parhaillaan, Tuominen kertoo.

Syytteen nostamispäivä on huhtikuun alussa.

Poliisinn operaatio Lielahdessa 17.1.2023.
Tiistaina Prisman edustalla oli useita poliisiautoja ja ambulansseja. Sivullinen henkilö ilmoitti tapahtuneesta poliisille. Kuva: Aki Lahtinen / Yle

Artikkelia täydennetty 20.1.2023 kello 14.48: Juttuun lisätty tieto siitä, että Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut epäillyn. Artikkelin otsikkoa päivitetty.

Suosittelemme sinulle