Hyppää sisältöön

Jeesus katosi Rovaniemen Lordinaukiolta ja nyt ihmetellään, kuinka se päätyi roskikseen

Rovaniemen keskustan pääaukiolla olevasta jouluseimestä katosi Jeesus-nukke keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Katoaminen herätti paljon huomiota, sillä kyseessä on suosittu kuvauskohde.

Jeesus-nukke katosi tästä jouluseimestä aiemmin tällä viikolla. Nukke löytyi parin yön katoamisreissun jälkeen ehjänä mutta likaisena. Kuva: Timo Metsäjoki

Rovaniemen seurakunta tiedotti Facebook-sivuillaan torstaina, että Lordinaukiolta katosi Jeesus-nukkelapsi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Katoaminen sai runsaasti julkisuutta.

Nyt nukke on löytynyt roskakatoksesta.

– Seurakunta juhlii, poika on tullut takaisin, naurahtaa Rovaniemen seurakunnan aluekappalainen Topi Litendahl.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, että miten nukke lopulta roskakatokseen päätyi.

Litendahl veistelee, että ilmeisesti kävelykadun houkutukset veivät lapsen mukanaan.

– Tärkeintä on, että Jeesus löytyi, iloitsee Rovaniemen seurakunnan kirkkoherra Ilari Kinnunen.

Seimiasetelma on keskeisellä paikalla Rovaniemen keskustassa ja matkailijoiden suosima kuvauskohde. Se sijaitsee suositun webkameran alla ja kävelykadulla on muutenkin kameravalvontaa, mutta nuken vienyt henkilö ei ole tiedossa.

– Ei tässä ihan täysi konna ole ollut kyseessä, sillä paikkaa ei ole hajoitettu eikä rikottu. Jeesus-lapsi oli jostain syystä nyt se kiinnostuksen kohde, Litendahl mainitsee.

Litendahl kysyykin filosofisesti, että täytyykö meidän loukkaantua siitä, että joku ottaa Jeesus-lapsen syliinsä ja kantaa häntä mukanaan?

Aiemmat neljä vuotta seimikuvaelma on saanut olla rauhassa.

Rankka reissu – kapalot täytynee pestä

Jeesus-nuken katoaminen ja siitä seurannut huomio tuntuu Litendahlista lopulta kuitenkin seurakuntaa ja ihmisiä yhdistävältä tekijältä. Rovaniemen seurakunta kuitenkin toivoo, että seimikuvaelman hahmoja voitaisiin ihastella ihan rauhassa.

– Jos Jeesus-nukkea ei olisi lyödetty niin kai olisi vain pitänyt todeta, että se meni sitten tarpeeseen. Harmi sikäli, sillä seimimateriaali on hankittu seurakunnalle jo viime vuosituhannen puolella, Litendahl sanoo.

Kinnunen toteaa, että vanhemmat ottavat lapsen kiitollisina takaisin ja lapsi pääsee hyvään hoitoon, mutta kapaloiden pesun kautta.

Asiasta uutisoi ensin Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle