Hyppää sisältöön

Kun raha ei riitä, rekkayrittäjä tinkii ensimmäisenä huolloista ja uusien autojen hankinnoista – poliisi muistuttaa riskeistä

Poliisin mukaan vaikea taloustilanne näkyy aina kuormureiden kunnossa. Etenkin renkaista säästäminen vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Toistaiseksi yrittäjien rahat ovat riittäneet kalustohuoltoon.

Kuljetusalan kustannukset ovat nousseet rajusti. Autojen huollot saattavat olla ainoa keino, mistä yrittäjä voi säästää. Se puolestaan voi johtaa kaluston kunnon heikkenemiseen. Poliisia ilmiössä huolettaa liikenneturvallisuus. Video: Mika Moksu / Yle
Mika Moksu

Kuljetusalan kustannusten raju nousu saattaa heijastua kuorma-autojen kuntoon tulevina vuosina. Etenkin autojen hinnannousu hidastaa kaluston uusimista. Pahimmillaan rapistuva autokanta voi heijastua liikenneturvallisuuteen.

Tukkirekoilla on riittänyt töitä viime vuosina kiitettävästi. Ilman vilkasta työtilannetta viime vuosi olisi voinut olla alalle todella karu. Yhdistelmäajoneuvojen kustannukset nousivat viime vuonna noin viidenneksen edellisvuodesta.

Yhdeksää omaa ja muutamaa alihankkijan rekkaa operoivalla yrittäjällä ilme on totinen.

– Kyllä kustannusten nousu koettelee. Se ei rajoitu pelkästään polttoaineeseen, vaan ihan kaikki varaosista huoltoon kallistuu. Siinä on tekemistä, että pysyy perässä, tuskailee iittiläinen kuljetusyrittäjä Tero Rämä.

Tero Rämä sanoo, että kannattavuutta toimintaan on etsittävä siitä, että turhia ajoja autoille ei synny. Kuva: Mika Moksu / Yle

Säästökohteet vähissä

Dieselistä ja kuskien palkoista ei voi säästää. Maksamaton polttoainelasku johtaa maksukortin sulkemiseen, ja palkkarästit voivat ajaa ammattitaitoisen kuljettajan uuteen työpaikkaan. Valinnanvaraa on, sillä hyvistä kuljettajista on pulaa.

Pakon edessä yrittäjä voi joutua tinkimään esimerkiksi autojen ja perävaunujen huolloista. Monissa uusissa autoissa on huoltosopimus merkkikorjaamoon, mutta kaluston ikääntyessä moni autoilija luopuu niistä.

Myös kuorma-automme ikääntyvät. Esimerkiksi puutavara-autoissa kymmenen vuoden ikäinen auto ei ole harvinainen. Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Kari Palojärven mukaan uusien autojen hankintatahti on kolmessa vuodessa laskenut jopa neljänneksellä.

Syy tähänkin löytyy rahasta. Esimerkiksi uuden tukkirekan – siis auton, perävaunun ja puutavaranosturin – hinta on noussut parissa vuodesta runsaasta 300 000 eurosta puoleen miljoonaan. Samaan aikaan autolainan korot ovat kaksinkertaistuneet.

– Kaluston kunto heikkenee automaattisesti, jos sitä ei uusi. Ei autoja pysty ylläpitämään loputtomasti, Palojärvi muistuttaa.

Palojärven mukaan usein jo viiden vuoden iässä autossa alkaa olla niin paljon ajokilometrejä, että korjauskustannukset nousevat yli kipurajan. Yhtälö on hankala, hän sanoo. Huollot voivat olla ainoa säästökohde, mutta se lisää auton rikkoutumisen riskiä. Korjaamolla pitkään lojuva auto ei tuota omistajalleen rahaa, mutta kuluttaa senkin edestä.

Huolloista on tingitty ennenkin

Hämeen poliisilaitoksen liikennepoliisin päälliköllä ylikomisario Jouni Takalalla on pitkä kokemus liikennevalvonnasta. Hän sanoo, talouden vaikeat ajat näkyvät aina jossain määrin autojen kunnossa. Suoraa yhteyttä autojen kunnon ja liikenneturvallisuuden välille ei poliisin mukaan voi kuitenkaan vetää.

Poliisista kerrotaan, että kuljetusyrittäjän rahavaikeus voi myös poikia epätoivoisia yrityksiä kiertää lakia. Kanta-Hämeessä poliisipartio kohtasi kuorma-auton, jonka loppuunajettuihin renkaisiin omistaja oli kaivertanut itse syvemmät urat, jotta ne näyttäisivät laillisilta.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kuorma-autojen aiheuttamien onnettomuuksien määrä on ollut laskusuunnassa.

Kuorma-autojen aiheuttamat onnettomuudet ovat laskusuunnassa. Luvut näyttävät hurjilta, sillä niissä on mukana pienetkin peltivauriot, joita on korvattu liikennevakuutuksista.

Kokenut liikennepoliisi kuitenkin muistuttaa, että onnettomuuksien riski voi kasvaa, jos autosta ei ole huolehdittu.

– Yhtenä isona tekijänä ovat rengaskustannukset, millä on suora vaikutus turvallisuuteen. Jos renkaat räjähtelevät kesken ajon, on aina vaaratilanne käsillä, ylikomisario Takala muistuttaa.

LUE LISÄÄ:

Pitkät ja raskaat jättirekat maanteillä ovat suomalainen erikoisuus

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 24.1.2023 klo 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle