Hyppää sisältöön

Mies soitti entiselle kumppanilleen 1 800 kertaa päivän aikana ja tuomittiin vainoamisesta

Naisen kertomusten mukaan parisuhteen ilmapiiri oli alusta asti ahdistava. Eron jälkeen uhkaavien yhteydenottojen määrä kasvoi.

Espoon Oikeustalo.
Miehen tuomiossa otettiin alentavana huomioon hänen aiempi huumausainerikostaustansa. Tuomio vainoamisesta annettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina 20. tammikuuta. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Rosa Lehtokari

Vuonna 1984 syntynyt mies on tuomittu tänään perjantaina yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen vainoamisesta, laittomista uhkauksista ja lähestymiskiellon rikkomisesta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Tuomion mukaan mies soitti entiselle kumppanilleen yhden päivän aikana yli 1 800 kertaa.

Tuomittu otti yhteyttä naiseen useista eri numeroista, kuten heidän yhteisten lastensa puhelimista, jotta naisen asettamat puheluestot eivät toimisi.

Lisäksi mies on tuomion mukaan toistuvasti uhannut useissa puheluissa tappaa entisen puolisonsa, tämän lapset, naisen uuden miesystävän sekä mahdolliset tulevat uudet kumppanit.

Tuomiossa kerrotaan, että jopa käräjäoikeuden istunnossa mies veti sormen kurkkunsa yli ja muodosti suullaan sanaparin ”tapan sut”. Kyseisessä istunnossa mies oli tuijottanut naista koko ajan, mistä myös tuomari häntä huomautti.

Mies myös kävi naisen asunnolla tarkistamassa, onko tämä kotona. Naisen yksityisyyttä mies loukkasi myös lähettämällä naisen isälle kuvan, jossa tämän tytär esiintyy vähissä vaatteissa.

Mies kiisti suuren osan syytteistä, mutta myönsi esimerkiksi soittaneensa naiselle 1 800 kertaa.

Mies toimi väkivaltaisesti jo suhteen aikana

Naisen kertomusten mukaan pari tapasi jo nuorena ja suhde eteni nopeasti.

Hän kertoo, että suhteen ilmapiiri oli alusta asti ahdistava. Nainen koki olevansa alistetussa asemassa ja yrittäneensä miellyttää miestä.

Mies sai suhteen aikana usein raivokohtauksia ja toimi tilanteissa väkivaltaisesti.

Kun pari erosi, mies ilmaisi, ettei naisella olisi oikeutta erota hänestä. Sitten uhkaavien puheluiden ja viestien määrä kasvoi.

Eron jälkeen miehelle määrättiin lähestymiskielto, mutta hän muutti Espooseen asumaan samalle kadulle, jossa nainen tuolloin asui.

Naisen mukaan mieheltä saattoi tulla viesteinä joskus yli sata sydäntä putkeen, mutta kun nainen ei antanut vastakaikua, viestit muuttuivat taas uhkaaviksi.

Tuomion mukaan mies käyttäytyi väkivaltaisesti myös siskoaan kohtaan.

Aiempaa rikostaustaa

Miehellä on taustallaan aiempi tuomio huumausainerikoksista, jotka liittyvät Subutexin maahantuontiin, levitykseen ja käyttöön.

Tuolloin Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Aiempi tuomio on Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan otettava huomioon miehen rangaistusta alentavana.

Yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeuden lisäksi mies määrättiin 60 päivän yhdyskuntapalveluun. Hän joutuu maksamaan uhrille yhteensä 4 000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Suosittelemme sinulle