Hyppää sisältöön

Vaihteleva talvisää on koetellut tiestön talvikunnossapitoa – vesisateet tuovat harmeja

Vesisateet tammikuussa aiheuttavat ylimääräistä työtä tiestön kunnossapitäjille. Nollan molemmin puolin vaihteleva sää ja tiellä oleva vesi ja sohjo saattavat aiheuttaa reikiä päällysteeseen.

Hiekoitettu ja jäinen katu. Kuvituskuva. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Vesisateet ja nollan molemmin puolin vaihteleva lämpötila ovat vaikeuttaneet tiestön talvikunnossapitoa alkuvuoden aikana.

Esimerkiksi Kuopion katuverkolla on tehty tammikuun aikana yksittäisiä asfaltin reikäpaikkauksia. Etelä-Suomessa tilanne on ollut vielä huomattavasti pahempi.

Reikä syntyy kun tiellä on vettä tai sohjoa ja pakkanen poksauttaa päällysteeseen reiän. Talvella reikä on korjattava kylmäpaikkauksella.

Mestar Kuopion kunnossapitopäällikkö Mauno Vauhkonen sanoo, että vesisateisiin on vähitellen totuttava myös tammikuussa. Yleensä tiestön reikävaurioita tulee alkutalvesta ja keväällä lämpötilan sahatessa nollan ympärillä.

Teiden kunnossapitäjät toivovat perinteistä pakkastalvea ja välillä lumisateita. Tällöin lunta saadaan ajettua sujuvasti pois pitkin talvea. Vesisade on talvella myrkkyä tiestölle ja sadekelillä myös liukkaudentorjunta tuo lisää työtä.

Kuopion keskustasta ajetaan nyt pois viime viikon lumia. Joulukuun lumet ehdittiin ajaa jo pois keskustan kaduilta. Myös Kuopion tonttikaduilla tehdään lumitöitä ja näkymiä avarretaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Suosittelemme sinulle