Hyppää sisältöön

Ammattikorkeakoulujen englanninkielisten tutkintojen hakijamäärät moninkertaistuivat

Diakin mukaan hakijamäärän kasvuun vaikutti se, että ammattikorkeakoulut ottivat viime keväänä käyttöön täysin etänä tehtävän valintakokeen.

Portaikko, jossa kaksi valkotakkista ihmistä kulkemassa alas.
Diakin 65 aloituspaikkaan englanninkielisiin sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin haki yhteensä 5 309 henkilöä. Kuvituskuva. Kuva: Risto Degerman
Rosa Lehtokari

Pääkaupunkiseudulla toimivat Diak ja Laurea -ammattikorkeakoulut kasvattivat englanninkielisten tutkintojensa hakijamääriä tammikuun yhteishaussa reippaasti viime kevään hakukertaan verrattuna.

Diakin englanninkielisten tutkintojen hakijamäärä lähes kolminkertaistui. Tutkintoihin haki yhteensä 5 309 henkilöä ja edellishausta kasvua kertyi 174 prosenttia.

Eniten, eli 3 899 henkilöä haki Bachelor of Social Services -tutkintoon. Suurin osa hakijoista oli Nigeriasta, Nepalista ja Bangladeshista.

Diakissa on tarjolla 65 aloituspaikkaa englanninkielisiin koulutuksiin sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin kampuksella. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Myös Laurean englanninkielisten koulutusohjelmien hakijamäärissä havaittiin kasvua. Tutkintoihin pyrki 67 prosenttia enemmän hakijoita, kuin aikaisemmalla hakukerralla.

Laurean englanninkielisiin koulutuksiin jätettiin lähes 9 700 hakemusta. Aloituspaikkoja syksyllä 2023 käynnistyvissä koulutuksissa on yhteensä 270.

Eniten Laurean englanninkielisistä koulutuksista haettiin Degree Programme in Business Management -koulutukseen. Siinä aloituspaikkoja on tarjolla 25 ja niitä tavoittelee yli 2 900 hakijaa.

Valintakoe etänä

Diakin tiedotteen mukaan hakijamäärän kasvuun on vaikuttanut ainakin ammattikorkeakoulujen yhteinen englanninkielinen valintakoe, jonka voi tehdä täysin etänä. Hakijan ei siis tarvitse matkustaa Suomeen osallistuakseen valintakokeeseen.

Valintakoe järjestetään verkossa kaksiosaisena helmikuun ja maaliskuun aikana.

– Hieno hakijatulos kertoo siitä, että merkityksellinen työ auttamisen parissa herättää mielenkiintoa, Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen toteaa tiedotteessa.

Myös Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski iloitsee hakijamäärän tuntuvasta kasvusta.

– Kun opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut korkeakouluille tavoitteen kolminkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä Suomessa, hakijamäärän voimakas kasvu rohkaisee korkeakouluja tavoitteen saavuttamisessa, rehtori Koski sanoo tiedotteessa.

Englanninkielisiä koulutuksia toteutetaan kahdella Laurean kampuksella: Leppävaaran kampuksella Espoossa sekä Tikkurilassa Vantaalla.

Diakin englanninkieliset koulutukset toteutetaan sekä paikan päällä Helsingissä että osin etänä monimuoto-opetuksena.

Englanninkielisten AMK-koulutusten hakijamäärät ovat kasvaneet myös muualla Suomessa, kuten Tampereella ja Joensuussa.

Voit keskustella aiheesta 21. tammikuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle