Hyppää sisältöön

Lapset saavat oman tanssigaalan Kuopiossa – Kuopio Tanssii ja Soi julkaisi ohjelmiston, jossa korostuvat tasa-arvo ja inhimillisyys

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään tulevana kesänä 54. kertaa.

Tanssitaidefestivaali Kuopio Tanssii ja Soi on perinteisesti avattu näyttävästi. Vuoden 2022 tapahtuma alkoi yli sadan nuoren tanssijan yhteisesityksellä Kuopion torilla. Arkistokuva. Kuva: Anna Ronkainen / Yle
Petri Karvinen

Tanssitaidetapahtuma Kuopio Tanssii ja Soi laajentaa ohjelmistoaan lapsille.

Tulevan kesän festivaalilla järjestetään ensi kertaa lasten gaala, jossa lapset pääsevät tutustumaan muun muassa balettiin ja breakdanceen. Lisäksi festivaali toteuttaa työpajan nuorille tanssijoille ja muusikoille.

Muilta osin tapahtuman ohjelmistossa korostuvat tasa-arvo ja inhimillisyys. Festivaalin aikana Kuopiossa nähdään teoksia muiden muassa burkinafasolaiselta Salia Sanoulta ja brasilialaiselta Grupo de Rualta.

Maksullisen ohjelmiston lisäksi Kuopio Tanssii ja Soi pitää sisällään kaikille avointa ilmaisohjelmaa, kursseja, leirejä, seminaareja ja tanssinharrastajien esityksiä.

Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden vanhin ja suurin tanssifestivaali. Tapahtuman tämänvuotinen ohjelma julkistettiin Helsingin Matkamessuilla lauantaina.

Kaikkien aikojen 54. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20. kesäkuuta.

Suosittelemme sinulle