Hyppää sisältöön

Helsingistä poistetaan joukkorokotuspisteet, joilta saa rokotuksen koronavirusta tai influenssaa vastaan

Rokotusresurssit keskitetään nyt terveysasemille.

Sairaanhoitaja Aishwarya Gauli (vas.) antoi ensimmäisen koronavirusrokotteen Vasili Panchuev, 29, Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteellä 15. lokakuuta 2021.
Kuva: Benjamin Suomela / Yle
Kaarlo Kulmanen

Helsingin kaupungin terveyspalvelut ilmoittaa, että koronan ja influenssan joukkorokotukset päättyvät tammikuun lopussa.

1. helmikuuta alkaen rokotteet annetaan terveysasemilla rokotuspisteiden sijaan.

– Helmikuusta lähtien ei ole erillisiä rokotuspisteitä, vaan rokotukset toteutetaan osana terveysasemapalveluita. Syystalven tehosterokotuskierros on nyt ohi, ja keskitämme resurssit terveysasemille, Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva rokotuspiste suljetaan tammikuun lopussa. Rokotuspisteellä saa siihen asti korona- ja influenssarokotteita.

Influenssarokotteen voivat saada maksutta raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksen ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat, sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Ilman ajanvarausta koronarokotteen voivat saada 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat lapset, mikäli he hakevat ensimmäistä tai toista annosta.

Kolmannen annoksen voivat hakea 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat aikuiset, 12-17-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset nuoret ja 12-17-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat nuoret ilman ajanvarausta. Riskiryhmille ja 60 vuotta täyttäneille, jotka hakevat kolmatta annosta, on tarjolla omia aikoja ajanvarausjärjestelmässä.

Neljännen annoksen voivat hakea 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voimakkaasti immuunipuutteiset nuoret ja aikuiset, 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Viidennen annoksen voivat hakea ilman ajanvarausta 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voimakkaasti immuunipuutteiset nuoret ja aikuiset.

Juttua täydennetty kello 14.25 tiedolla siitä, ketkä voivat hakea influenssa-ja koronarokotuksen.

Suosittelemme sinulle