Hyppää sisältöön

Syyttäjä: Theranos-huijauksen perustaja Elizabeth Holmes yritti paeta Meksikoon

Holmes ehti kerätä veritestaustekniikkaa markkinoineeseen yhtiöönsä satoja miljoonia dollareita ennen kuin paljastui, että se oli huijaus.

Elizabeth Holmes seisoo median ja ihmisten ympäröimänä mustassa asussa ja katsoo kohti kameraa.
Elizabeth Holmes (kesk.) kuvattiin 18. marraskuuta 2022 San Josessa Kaliforniassa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
STT

Yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan Piilaakson lemmikistä häpeäpilkuksi romahtaneen veritestausyhtiö Theranosin perustaja Elizabeth Holmes yritti paeta maasta pian sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu neljästä petokseen liittyvästä rikoksesta. Asiasta ovat kertoneet uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Holmesin väitetty pakoyritys tuli viranomaisten tietoon tammikuun 23. päivänä vuonna 2022. Lennon oli määrä lähteä vain kolme päivää tämän jälkeen, tammikuun 26. päivänä.

Holmes keräsi uraauurtavaa veritestaustekniikkaa markkinoivaan Theranos-yhtiöönsä satojen miljoonien dollareiden rahoituksen ja valtavan omaisuuden, mutta lopulta paljastui, että kyseessä oli huijaus.

Vuosi sitten tammikuussa Holmes todettiin syylliseksi petoksiin. Tuomionlukua kuitenkin siirrettiin useita kertoja, ja hän sai lopulta marraskuussa yli 11 vuoden vankeustuomion. Koska Holmes odottaa lasta, hänet määrättiin saapumaan vankilaan vasta tänä keväänä huhtikuun lopulla.

Katso myös:

Suosittelemme sinulle