Hyppää sisältöön

Sebastian Aho taituroi kauden toisen hattutemppunsa – katso, miten suomalaishyökkääjä nöyryytti ruotsalaista nimikaimaansa

Jääkiekon NHL:n sunnuntain vastaisen yön kuumin suomalaisnimi oli Carolinan Sebastian Aho, joka iski kolme maalia NY Islandersin verkkoon. Teuvo Teräväinen sai kaksi syöttöpistettä.

Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho oli iskussa sunnuntain vastaisen yön NHL-kierroksella. Aho tehtaili kolme maalia New York Islandersin verkkoon Hurricanesin 5–2-voitossa.

Aho vastasi joukkueensa kolmesta viimeisestä maalista. Hän nöyryytti ruotsalaista nimikaimaansa ohjaten 3–2-osuman tämän kautta maaliin ja riistäen 4–2-osumassa kiekon ruotsalaispakilta ennen läpiajoaan. Hattutempun Aho viimeisteli tyhjään maaliin.

Teuvo Teräväinen kirjautti ottelussa tehot 0+2. Kauden aikana paikoitellen jopa nelosketjussa pelannut Teräväinen pelasi nyt Ahon rinnalla ykkösketjussa.

Hattutemppu oli Aholle kauden toinen. Maaleja suomalaisella on kasassa nyt 17. Pelaamassaan 39 ottelussa Aho on tehnyt pisteet 17+23=40.

Suomalaishyökkääjä on enää yhden maalin päässä uransa 200. NHL-maalista.

Myös muut suomalaiset olivat pelipäällä. Floridan Anton Lundell keräsi tehot 1+1, kun Florida kaatoi kotonaan Minnesotan 5–3. Lundell iski ottelun avausmaalin Aleksander Barkovin tarjoilusta. Panthersin toisesta osumasta vastasi Eetu Luostarinen.

Floridalle ottelu oli jo viides peräkkäinen, mistä se saa pisteitä.

– Tuntuu todelta hyvältä voittaa. Kaikkiaan peli kulkee nyt paremmin. Meillä on itseluottamusta. Minä ja kenttäni yritämme näyttää sen ja tehdä tietä. Tuntuu, että nyt taistelemme. Olemme löytäneet keinot, miten pelata maalin tappioasemassa ja miten pelata johtoasemassa, Lundell kommentoi NHL.comin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Granlundille helpottava osuma

Nashvillen Mikael Granlund kirjasi niin ikään tehot 1+1, kun Predators otti 5–3-voiton Los Angeles Kingsistä. Juuso Pärssinen syötti Nashvillen viimeisen osuman ja Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 31 kertaa.

Granlundin avausmaali syntyi vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Suomalaishyökkääjälle kauden neljäs osuma oli helpotus, sillä hän ehti pelata 22 ottelua ilman maalia. Edellisen kerran Granlund osui joulukuun alussa Islandersin verkkoon.

Ottelu pelattiin loppuun yhdellä päätuomarilla, sillä Francois St. Laurent loukkaantui toisen erän alussa saatuaan kovan laukauksen jalkaansa.

Myös Patrik Laine teki maalin ja sai syöttöpisteen, kun Columbus Blue Jackets kaatoi San Jose Sharksin 5–3. Joonas Korpisalo torjui 23 kertaa Columbuksen maalilla ja San Josen Kaapo Kähköselle kirjattiin 24 torjuntaa.

Dallasin suomalaiset pääsivät syöttöpisteille Starsin 4–0-kotivoitossa Arizonasta. Jani Hakanpää syötti Dallasin avausmaalin, Miro Heiskanen toisen ja Esa Lindell kolmannen osuman. Heiskanen sai syöttöpisteen myös Dallasin 4–0-osumaan.

Artturi Lehkonen kunnostautui Coloradon avausmaalin syöttäjänä Seattlea vastaan. Coloradon 2–1-voittoon päättynyt ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun, jossa ratkaisijaksi nousi Nathan MacKinnon.

Ville Husso venyi Detroitin maalilla 23 torjuntaan Philadelphiaa vastaan. Flyers voitti kamppailun kuitenkin 2–1.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui jälleen Buffalon voittoon. Anaheim kaatui 6–3-lukemin ja suomalaisvahdille merkittiin 34 torjuntaa.

Sabresin päävalmentaja Don Granato antoikin suomalaisvahdille runsaasti kehuja ottelun jälkeen, vaikka Luukkonen joutui antautumaan toisessa erässä kolmesti ja viimeinen osuma näytti uppoavan helpohkosti.

– Ducks onnistui joissakin asioissa todella hyvin, kun annoimme heille aikaa ja tilaa. Mutta mielestäni Upie oli todella hyvä, jopa kolmannen maalin jälkeen, mikä ei ollut helppo tilanne hänelle. Siinä tilanteessa, kun peli on tasan, on maalivahdilla paljon paineita, Granato jutteli.

Vaihtaako Vancouver päävalmentajaa?

Vancouver kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun Edmonton haki Canucksista 4–2-voiton. Läntisen konferenssin häntäpäähän juuttunut Canucks kärsi samalla seitsemännen tappionsa viimeiseen kahdeksaan otteluun. Ainoa voitto tuli Carolinasta voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Kotiyleisö osoitti kuitenkin tukeaan Vancouver-luotsi Bruce Boudreaulle. ”Bruce there it is” -huudot raikuivat moneen kertaan ottelussa. Ottelun jälkeen Boudreau jäi hetkeksi vaihtoaitioon kuuntelemaan kannattajien chanttia.

Ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa silminnähden liikuttunut kanadalaisluotsi taisteli kyyneleitä vastaan.

– Koskaan ei tiedä, onko tämä viimeinen ottelu. Olen ollut mukana lähes 50 vuotta, eli suurimman osan elämästäni. Halusin nautiskella ja katsoa yleisöä ottelun loputtua. Yritin painaa sen hetken mieleeni, Boudreau kommentoi ottelun jälkeen.

Boudreau, 68, nousi Vancouverin päävalmentajaksi joulukuussa 2021.

– En tiedä, miksi olen vielä täällä. Ehkä sen takia, että seuraavat pelit ovat Chicagoa, Seattlea ja Columbusta vastaan, Boudreau letkautti.

Blue Jackets on sarjan jumbona ja Chicago on kerännyt vain pari pistettä enemmän. Sen sijaan Seattle on läntisessä konferenssissa neljäntenä, mutta hävinnyt neljästä viimeisestä ottelustaan kolme.

Vancouver-pomo Jim Rutherford myönsi perjantaina keskustelleensa valmentajaehdokkaiden kanssa. (siirryt toiseen palveluun)

NHL:n sarjataulukot näet tästä linkistä.

NHL:n tuloksia:

Calgary-Tampa Bay 6–3

Florida–Minnesota 5–3

F: Lundell 1+1, Luostarinen 1+0, Barkov 0+1

Detroit–Philadelphia 1–2

D: Husso 23/25 torjuntaa

Columbus–San Jose 5–3

C: Laine 1+1, Korpisalo 23/25 torjuntaa
S: Kähkönen 24/28 torjuntaa

Montreal–Toronto ja. 3–2

Buffalo–Anaheim 6–3

B: Luukkonen 34/37 torjuntaa

Ottawa–Winnipeg 1–5 (1-1, 0-2, 0-2)

NY Islanders–Carolina 2–5

C: Aho 3+0, Teräväinen 0+2

Dallas–Arizona 4–0

D: Heiskanen 0+2, Hakanpää 0+1, Lindell 0+1

St. Louis–Chicago 3–5

Nashville–Los Angeles 5–3

N: Granlund 1+1, Pärssinen 0+1, Saros 31/34 torjuntaa

Seattle–Colorado vl 1–2

C: Lehkonen 0+1

Vancouver–Edmonton 2–4

Las Vegas–Washington 6–2

Suosittelemme sinulle