Hyppää sisältöön

Los Angelesin alueella oli joukkoampuminen – 10 kuoli ja useita loukkaantui

Ampuminen tapahtui alueella, jossa oli lauantaina juhlittu kiinalaista uuttavuotta.

STT-Yle

Yhdysvaltain Kaliforniassa on tapahtunut Los Angelesin alueella joukkoampuminen, jossa on viranomaisten mukaan kuollut ainakin 10 ihmistä.

Moni asia on vielä hämärän peitossa, mutta BNO News kertoo, että alustavien tietojen mukaan ainakin 16:ta ihmistä olisi ammuttu.

Ampuminen tapahtui paikallista aikaa lauantai-iltana puoli yhdentoista jälkeen Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa. Alueella oli illan aikana juhlistettu kiinalaista uuttavuotta.

Poliisi kertoi myöhemmin sunnuntaina, että se piiritti epäiltyä tekijää.

Två poliser står på en gata som är avspärrad.
Poliiseja ampumavälikohtauksen tapahtumapaikalla. Kuva: EPA-EFE

BNO Newsin mukaan ampumapaikan lähistössä on useita aasialaisomisteisia yrityksiä. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, monet uhreista löytyivät erään yrityksen sisätiloista.

Alueella oli aiemmin kymmeniätuhansia juhlijoita

Los Angeles Timesin mukaan Monterey Parkissa kuukalenterin mukaisen uudenvuoden kunniaksi järjestettävä juhla on yksi alueen suurimmista. Aiemmin lauantaina kymmenettuhannet ihmiset olivat saapuneet paikalle juhlistamaan kaksipäiväisen tapahtuman aloitusta.

Eräs paikallinen asukas kertoo lehden mukaan, että ampuminen olisi tapahtunut vasta sen jälkeen, kun festivaali oli päättynyt lauantain osalta.

Sosiaalisessa mediassa jaetuissa videoissa näkyy, kuinka Garvey Avenuen alueella on runsain määrin poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Videoissa näkyy myös, kuinka ampumisen uhrit saavat hoitoa paikan päällä.

Los Angeles Timesin mukaan haavoittuneita on viety useisiin alueen sairaaloihin.

Juttua päivitetty 22.1. kello 21.03 tiedolla, että Monterey Parkissa poliisi etsii epäiltyä tekijää edelleen.

Päivitetty kello 21.34 tiedolla, että poliisi piirittää epäiltyä.

Suosittelemme sinulle