Hyppää sisältöön

Norjassa tylytetään kärkihiihtäjiä “kaikkien aikojen fiaskosta” maailmancupissa – myös Ruotsista tulee rapaa: “Epäkunnioittavaa”

Norjan tähdistä Even Northug ja Erik Valnes jäivät ulos Livignon parisprinttifinaalista ilman mitään haaveria. Håvard Solås Taugböl ja Sindre Björnstad Skar kaatuivat puolestaan finaalissa vaihtotilanteessa.

Katso, kuinka Even Northug ja Erik Valnes pullahtivat ulos parisprinttifinaalista.

Livignon maailmancupissa hiihdettiin parisprintit, mutta Norja loisti miesten puolella yllättäen poissaolollaan kärkilistoilta. Even Northug ja Erik Valnes jäivät jopa ulos finaalista, eikä heille käynyt mitään haavereita. Toinen Norjan joukkue, Håvard Solås Taugböl ja Sindre Björnstad Skar puolestaan kaatuivat finaalissa.

Ensiksi vaihtoalueella kaatui Taugböl ja sitten Skar. He olivat finaalissa kahdeksansia.

– Katsoin taakseni ja ajattelin, että Håvard antaa kapulan. Sitten hän makasi maassa ja piakkoin myös minä. Minun piti huutaa Sveitsin joukkueelle. Ihmiset liikkuvat kuin viikatemies olisi takana ja tappaisi meidät. Ihmiset tekevät paljon tyhmiä juttuja, Skar sanaili Viaplaylle VG:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Norjalais- ja ruotsalaismedioiden mukaan Northug puolestaan näytti säästävän energiaa karsinnassa. Northug oli kaikista osallistujista vasta 20. nopein omalla osuudellaan. Valnes joutuikin omalla osuudellaan kirimään, mutta ei onnistunut nostamaan joukkuetta finaaliin. Valnes ja Northug olivat karsinnan kuudestoista ja jäivät ensimmäisenä ulos finaalista.

– Tämä oli perseestä. Ei hyvä, Valnes sanoi Viaplaylle.

Norjalle katastrofi parisprintissä! Katso kaatuminen ja jääminen hännänhuipuksi.

VG:n mukaan Viaplayn norjalaisekspertti Jörn Sundby kutsui norjalaismiesten suorituksia kaikkien aikojen fiaskoksi.

Ruotsin Viaplaylla asiantuntija Anna-Karin Strömstedt ei ollut myöskään vaikuttunut.

– He tekivät monta virhettä päivänä aikana. Kaikkein pahimpana ykkösjoukkue hiihti karsinnassa tavalla, joka oli epäkunnioittavaa. En tiedä, mitä he tekivät, Strömstedt sanoi.

Yle Urheilun asiantuntija Ville Nousiainen otti ilolla vastaan tilanteen, jossa norjalaisia ei ollut palkintokorokkeella.

– Onhan sanottu, että kukaan muu ei mahdu palkintokorokkeelle tai voita kisoja. Olkoonkin, että Johannes Hösflot Kläbo ei ollut mukana. Heillä oli silti ykköskategorian sprinttereitä mukana. He ovat olleet myös hyviä parisprinteissä, Nousiainen totesi.

Parisprintin karsinta hiihdettiin uudella tavalla, jossa joukkueiden molemmat hiihtäjät kisasivat erikseen. Joukkueen tulos oli parin yhteisaika. Finaalissa hiihdetään edelleen niin, että kumpikin hiihtää kolme kertaa lenkin vuorotellen.

Suomalaisia ei ollut mukana Livignon maailmancupissa, sillä samaan aikaan järjestettiin SM-kisat Tampereella.

Suosittelemme sinulle