Hyppää sisältöön

Classic-vahti teki Suomen cupin finaalissa tempun, jossa on onnistuttu viimeksi 1992 – puolustajalegenda pääsi juhlimaan ensi kertaa valmentajana

Tampereen Classic uusi salibandyn miesten Suomen cupin mestaruuden. Viime vuonna voitto ratkesi jatkoajalla, tällä kertaa vastustaja OLS oli melkolailla vastaantulija.

Katso Suomen cupin finaalin maalikooste.
Anu Karttunen,
Henri Pitkänen

Tampereen Classic nappasi jo seitsemännen salibandyn miesten Suomen cupin mestaruuden, kun se höykytti oululaista OLS:ia Hämeenlinnassa pelatussa finaalitapahtumassa peräti 9–0 (2–0, 3–0, 4–0). OLS:lle finaalipaikka oli seurahistorian ensimmäinen, Classic voitti viime vuonna cupin jatkoaikavoitolla SPV:stä.

Classicin Lassi Torisevasta tuli toinen maalivahti, joka pystyi pitämään maalinsa puhtaana miesten cup-finaalissa. Edellisen kerran tähän pystyi Josban Vesa Turunen vuonna 1992. Toriseva teki ottelussa 11 torjuntaa, mutta oli etenkin toisessa erässä tärkeä linkki, kun OLS pääsi myllyttämään putkeen neljä minuuttia ylivoimalla.

– Ei niitä nollapelejä ihan joka päivä tule. Kai tämän muistaa vähän paremmin kuin jonkun toisen, Toriseva totesi vaatimattomana ottelun jälkeen.

– OLS osaa liikuttaa palloa ja hakea poikkisyöttöjä hyvin. Minun pitää antaa pojille kiitosta, sillä aina oli peitto kohdillaan. Oli helppo liikkua niihin ”poikkareihin” siinä vaiheessa, kun tarvitsi.

”Kivaa voittaa välillä”

Juha Kivilehto saavutti pelaajana muun muassa neljä maailmanmestaruutta ja kuusi Suomen mestaruutta, mutta nyt puolustajalegenda pääsi ensimmäistä kertaa juhlimaan Suomen cupin mestaruutta päävalmentajana. Kivilehdon mukaan Classic ei pelannut ehjää 60 minuuttia, mutta hän antoi kuitenkin pelaajilleen tunnustusta.

– Alkuun oltiin vähän telineissä, mutta kyllä se sieltä sitten lähti. Pitää olla tosi tyytyväinen, miten pelaajat tänään pelasivat, hän totesi.

Hallitseva Suomen mestari on tällä hetkellä F-liigassa kolmantena. Classic on kärsinyt kauden aikana lukuisista loukkaantumisista. Kivilehdon mukaan Classic on antanut muille liikaa tasoitusta ja joukkueen pelissä on näkynyt se, ettei se ole päässyt harjoittelemaan kunnolla.

Ennen Suomen cupia Classic on tällä kaudella hävinnyt niukasti sekä Champions cupin että Super cupin finaalit. Tammikuussa IBF Falun voitti Classicin 2–1 Champions cupissa ja syyskuussa SPV 9–5 Super cupissa. Sen takia Suomen cupin voitto maistui sitäkin makeammalta.

– Kyllä me aina voittamaan lähdetään. Tappiot ovat harmittaneet, mutta on se kivaa voittaa välillä, Toriseva naurahti.

Suosittelemme sinulle