Hyppää sisältöön

Kaisa Mäkäräinen povaa norjalaistähdelle huimaa MM-kultamitalisadetta – Olli Hiidensalo hehkuttaa suomalaisia: “Paras kausi moneen vuoteen”

Kaisa Mäkäräinen ja Olli Hiidensalo avaavat lähtökohdat ampumahiihdon MM-kisoihin.

Johannes Thinges Bö on voinut hymyillä tällä ampumahiihtokaudella. Kuva: EPA-EFE
Roope Visuri,
Johannes Oikarinen

Ampumahiihdossa käytiin viikonloppuna viimeiset maailmancupin kilpailut ennen kahden viikon päästä alkavia MM-kisoja Oberhofissa.

Yle Urheilun asiantuntija Kaisa Mäkäräinen povaa MM-kisoihin miesten puolelle norjalaisen Johannes Thingnes Bön dominointia.

Thingnes Bö on voittanut kauden henkilökohtaisista kilpailuista 12/14.

– Johannes Thingnes Bö on yksi ja ainoa kultamitalisuosikki. Siitä ei päästä yli, eikä ympäri, Mäkäräinen linjaa.

Sunnuntain viesteissä Norja oli ykkönen miehissä ja Ranska naisissa. Miehissä Suomi oli yhdeksäs ja naisissa yhdestoista.

Sijoitus oli Suomen miehiltä heikoin ja naisilta toiseksi heikoin tällä kaudella. Tosin Suomi on parantanut yleisesti ottaen tasoaan viesteissä tänä vuonna. Viides sija Hochfilzenissä oli esimerkiksi paras Suomen miehiltä 20 vuoteen.

– Nämä viestit eivät olleet ihan paras kenraali Suomelta. Aiemmin on tällä kaudella nähty parempia viestejä. Etenkin Tero Sepplän hiihtovauhti kuitenkin ilahdutti. Hän on sairastelujen jälkeen pelissä mukana, Mäkäräinen niputti viestipäivän.

Tällä kaudella miesten henkilökohtaisten kilpailujen paras sijoitus on Olli Hiidensalon 11. sija Kontiolahden normaalimatkalta. Naisten puolella Mari Eder on yltänyt tällä kaudella kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Eder oli viides Annecyn pikamatkalla ja kymmenes samassa kilpailumuodossa Pokljukassa. Viime kaudella palkintokorokesijoja hätyytellyt Seppälä on osoittanut puolestaan potentiaaliaan.

– Mikäli ehjiä suorituksia saadaan osumaan penkalle ja ladulle, kyllä heillä on mahdollisuudet kymppisakkiin. Marilla jopa kukitukseen (kuuden parhaan joukkoon), Mäkäräinen toteaa.

Olli Hiidensalo muistutti, että kolme sakkokierrosta oli liikaa Suomen miehille sunnuntaina. Eroa voittaja Norjaan tuli reilut neljä minuuttia.

– Kolme sakkoa on ihan liikaa. Meillä olisi kaikki eväät olla kuuden parhaan joukossa. Huippuonnistumisella jopa vielä parempia, Hiidensalo sanoi.

Hiidensalo uskoo, että kesällä on tehty jotain paremmin, koska viestisuoritukset ovat päällisin puolin parempia.

– Viesteissä suoriutuminen kertoo eniten joukkueen tasosta, Hiidensalo sanoo.

Olli Hiidensalo kuvailee suomalaisten kautta ennen MM-kisoja.

Kokonaisuudessaan Hiidensalo näkee valonpilkahduksia maajoukkueen tuloksissa.

– Itse vedän parasta kautta. Mari vetää parasta kautta. Kokonaisuutena tämä on ollut paras kausi moneen vuoteen. Siitä kertovat viestisuorituksetkin. Näen, että on menty eteenpäin ja otettu askeleita eteenpäin. Toivottavasti kehitys jatkuu MM-kisoihin, Hiidensalo toteaa.

Hiidensalo muistuttaa, että MM-kisapaikkakunta Oberhof on omalaatuinen paikka.

– Siellä tulee olemaan ammunta isossa roolissa. Sääolosuhteet ovat yleensä aika haastavat. Kun saa vaan myös kuokan kuntoon, koska siellä on iso kuokkamäki. Lähden aika luottavaisena MM-kisoihin, Hiidensalo toteaa.

Ampumahiihdon MM-kisat Saksan Oberhofissa 8.–19. helmikuuta. Kisat näkyvät Ylen kanavilla.

Suosittelemme sinulle