Hyppää sisältöön

Antikkalan rinteille saa rakentaa lumetusjärjestelmän – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi rinteistä tehdyn valituslupahakemuksen

Korkein hallinto-oikeus ei ota käsittelyyn Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen valitusta. Voimaan jää hallinto-oikeuden päätös siitä, että Antikkalaan voi tehdä lumetusjärjestelmän.

Antikkalan rinteiden toiminta päättyi keväällä 2016. Arkistokuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Kuopion Antikkalan rinteisiin liittyvän valituslupahakemuksen. Korkein hallinto-oikeus ei anna valitukseen ratkaisua. KHO:n ratkaisun perusteluissa todetaan, että asian saattamiseksi Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole perustetta.

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys haki KHO:sta valituslupaa Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, joka liittyy Puijon kupeessa olevan Antikkalan rinteiden kehityssuunnitelmiin.

Aluehallintovirasto antoi vuonna 2020 Kuopion kaupungille luvan ottaa Iso-Valkeisen lammesta vettä Antikkalan rinteiden lumetukseen. Samalla myönnettiin lupa putkilinjan rakentamiseen Iso-Valkeisen ja Ala-Antikkalan välille.

Kuopion Luonnon Ystäväin yhdistys valitti päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen ja totesi ratkaisussaan, että veden ottaminen ja rinteiden lumettaminen ei ennalta arvioiden aiheuta luonnonsuojelulain vastaisia seurauksia.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa muihin tuomioistuimiin Suomessa. Päätös merkitsee sitä, että Antikkalaan voidaan rakentaa lumetusjärjestelmä.

Rinneyhtiö Huippupaikat vuokrasi Antikkalan rinteet vuonna 2016. Yhtiö kertoi suunnitelmanaan olevan toisen rinteen avaaminen Antikkalaan ja totesi, että toiminta ei olisi kannattavaa pelkän luonnonlumen varassa.

Suosittelemme sinulle