Hyppää sisältöön

Poikkeuksellisen leipomojutun tutkinta jatkuu, poliisi on vielä vaitonainen allergisista reaktioista

Keuruulla toimineen leipomon epäillään valmistaneen soijattomia tuotteita, jotka on paistettu samoissa rasvoissa kuin soijaa sisältävät tuotteet. Pakkausmerkinnät tästä ovat olleet puuttellisia.

Amissa Oy on toiminut Keuruun entisen varuskunnan alueella. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Heli Kaski

Poliisi jatkaa Keuruulla toimineeseen leipomoon liittyvän rikosepäilyn tutkintaa.

Poliisi ei kuitenkaan toistaiseksi kerro, onko se saanut ilmoituksia siitä, että kyseisen leipomon eli Amissa Oy:n tuotteet olisivat aiheuttaneet allergisia reaktioita. Poliisi perustelee vaitonaisuuttaan tutkinnallisilla syillä.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi perjantaina Amissan yrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta.

Amissa on valmistanut erilaisia pakattuja leipomotuotteita, kuten lörtsyjä ja lihapiirakoita valtakunnalliseen myyntiin.

Leipomon epäillään valmistaneen soijattomia tuotteita, jotka on paistettu samoissa rasvoissa kuin soijaa sisältävät tuotteet. Tuotemerkinnät toiminnasta ovat olleet puutteellisia tai harhaanjohtavia. Muun muassa tämän vuoksi yrittäjää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta.

Rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitokselta toteaa, että muiden jutussa rikoksista epäiltyjen määrä tarkentuu tutkinnan edetessä.

Poliisi pyysi perjantaina kuluttajia ilmoittamaan, mikäli Amissan tuotteista on aiheutunut heille allergisia reaktioita. Poliisi toivoo yhteydenottoja niistä edelleen.

Yhteydenotot voi toimittaa osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi otsikolla Keuruun leipomo.

Aaltion mukaan soija-allergiasta johtuvia vakavampia reaktioita ilmenee yleensä pienillä lapsilla.

Suosittelemme sinulle