Hyppää sisältöön

Huippupaikat ei ole avaamassa Antikkalan rinteille laskettelukeskusta

Rinneyhtiö Huippupaikkojen toimitusjohtajan Lauri Suutarisen mukaan Antikkalan rinnetoiminnan kehittäminen ei kuulu yhtiön tulevien vuosien investointisuunnitelmiin.

Kuopion Antikkalan rinteiden toiminta on ollut monta vuotta tauolla. Kuva: Anna Ronkainen / Yle

Rinneyhtiö Huippupaikat ei ole avaamassa Antikkalan rinteille Kuopioon laskettelukeskusta.

Korkein hallinto-oikeus kertoi tänään maanantaina, että se on hylännyt Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen valituksen Antikkalan rinteisiin liittyen. Päätös merkitsee sitä, että Antikkalaan voidaan rakentaa lumetusjärjestelmä.

Huippupaikat yhtiön toimitusjohtaja Lauri Suutarisen mukaan on positiivista, että päätös mahdollistaa lumetusveden käytön.

– Meidän kannaltamme päätös ei kuitenkaan aiheuta toimenpiteitä tässä vaiheessa.

Huippupaikat vuokrasi Antikkalan rinteet vuonna 2016 ja suunnitteli esimerkiksi toisen rinteen avaamista. Suutarisen mukaan Antikkalan rinteiden avaamiseen tarvittavien investointien tekeminen kestäisi pitkään.

Huippupaikat on tehnyt investointisuunnitelmat seuraaville 3–10 vuodelle eikä Antikkalan rinteiden kehittäminen kuulu noihin suunnitelmiin.

– Me olemme vahvasti panostaneet meidän lähikeskukseen Kasurilaan ja siinä olemme onnistuneet. Tulevien vuosien isommat investoinnit kohdistuvat Tahkolle ja Vuokattiin. Antikkalaa ei ole laskettu eikä varmaan jatkossakaan lasketa mukaan investointisuunnitelmiin.

Suutarisen mukaan Antikkalan rinnetoiminnan käynnistäminen olisi myönteinen asia talviurheilun kannalta.

– Paikka toisi lajiin uusia harrastajia. Jos joku sitä innostuu pyörittämään, niin se olisi meidän kaikkien kannalta positiivista. Me olemme kuitenkin keskittyneet sataprosenttisesti olemassa oleviin keskuksiin.

Suosittelemme sinulle