Hyppää sisältöön

Psykiatriatalon uusi nimi on Lainesairaala

Kuopion yliopistollisen sairaalan psykiatrian uudisrakennukselle haettiin nimeä avoimella nimikilpailulla, johon tuli noin 1600 ehdotusta. Lainetta ehdotti nimeksi neljä osallistujaa.

Lainesairaalaan sijoittuvat Pohjois-Savon hyvinvointialueen nuorten ja aikuisten erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut. Kuva: Pohjois-Savon hyvinvointialue

Aiemmin Psykiatriatalona tunnetun psykiatrian uudisrakennuksen nimeksi on valittu Lainesairaala, tiedottaa Pohjois-Savon hyvinvointialue.

Kuopion yliopistollisen sairaalan alueelle nousevalle rakennukselle haettiin nimeä viime syksynä avoimella nimikilpailulla. Ehdotuksia tuli hieman yli 1 600. Lainetta ehdotti nimeksi neljä osallistujaa.

Uudisrakennuksen nimeksi haluttiin erikoisalaa korostamaton selkokielinen suomen kielen sana, jonka pitäisi sopia myös muiden sairaalarakennusten nimeämistapaan.

– Laineen voi sanana nähdä kuvaavan uuden rakennuksen julkisivussa kiertävää taideteosta. Symbolisesti se kuvaa ihmisen elämänkulussa laineen lailla kulkevia tunnetiloja ja mielenliikkeitä, tiedotteessa todetaan.

Lainesairaalaan sijoittuvat Pohjois-Savon hyvinvointialueen nuorten ja aikuisten erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut, jotka nyt toimivat useissa toimipaikoissa Kuopion alueella.

Uudisrakennukseen tulee kahdeksan kerrosta. Vuodeosastoilla on 77 sairaansijaa ja potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Lainesairaalasta tulee tunneliyhteydet pääsairaalaan ja Kaarisairaalaan.

Rakennushankkeen kustannusarvio on noin 48 miljoonaa euroa. Työt valmistuvat keväällä 2024.

Suosittelemme sinulle