Hyppää sisältöön

Lahti ei sulata enää jalkakäytäviä kiistellyllä formiaatilla – kaupunkilaiset valittivat aineen ruostuttavan polkupyörät

Lahden kaupunki lopetti liukkaudenestoaine formiaatin käytön kevyen liikenteen väylillä kohonneen hinnan ja asukkaiden antaman palautteen vuoksi.

Vesa, joka ei kerro sukunimeään, katsoo kameraan Lahden Uudenmaankadulla. Pipo päässä ja ruskea nahkatakki yllään, talvinen sää.
Vesa kannattaa hiekan käyttöä talvikunnossapidossa, sillä se on edullisempaa kuin formiaatti. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle
Markku Lähdetluoma

Lahden kaupunki on lopettanut kiistellyn formiaatin käytön jalkakäytävien ja pyöräteiden talvikunnossapidossa. Talvikunnossapitoon on etsitty perinteistä suolausta ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja jo 2000-luvun alussa.

Kunnossapitoinsinööri Tanja Parviaisen mukaan formiaattikäsittelystä on voinut luopua liukuvasti viime viikon loppupuolelta lähtien. Kokonaan harjauksesta ja formiaateista on luovuttu maanantaina 23.1.

– Tästä päivästä eteenpäin tehostetun talvihoidon reitille, eli entiselle talviharjattavalle pyöräreitille, ei siis tehdä harjaus- ja formiaattikäsittelyä, vaan reitti hoidetaan auraamalla ja hiekoittamalla.

Kaupunki sai palautetta formiaatista muun muassa pyöräilijöiltä, jotka kertoivat polkupyöränsä yllättävästä ruostumisesta.

Lahtelainen Vesa ei halua kertoa sukunimeään, mutta hän kertoo kävelevänsä Uudenmaankatua varsin usein. Formiaattikokeilun päättyminen kaupungissa ei häntä harmita.

– Kävelytie pysyy kyllä formiaatin avulla hyvin sulana, mutta kengät sotkeentuvat. Ne pitää sisälle mennessä putsata hyvin.

Vesalle formiaatin käytön lopetus kaupungin jalankulku- ja pyöräteillä sopii hyvin, kunhan hiekoitusta vaan tehdään riittävän usein eri puolilla kaupungin katuja.

– Välillä tuntuu, että hiekka on kultaakin arvokkaampaa.

Polkupyörän selästä tavoitettu Markku Jaakkola kertoo pyöräilevänsä Uudenmaankadun ns. älypyörätietä pitkin pari kertaa viikossa säällä kuin säällä ja vuoden ympäri.

– Nämä tieväylät ovat kaikki hyvässä kunnossa, minulla ei ole mitään valittamista. Kaupungille siitä kiitos.

Kaupungin saamissa palautteissa polkupyöräilijät ovat kertoneet formiaatin ruostuttavan pyöriä. Markku Jaakkola ei tällaista ole itse havainnut.

– Minulla on vielä niin uusi pyörä, että ruoste ei ole päässyt siihen kiinni.

Entä onko hiekoitukseen käytettävästä sepelistä ollut haittaa renkaille? Sepelin on kerrottu puhkoneen lukuisten polkupyöräilijöiden renkaita.

– Sepelin kanssakaan ei ole ongelmia, kun pyörässä on paremmat renkaat. Se on kiinni renkaan laadusta. Tämä hiekoituskin kelpaa ihan hyvin formiaatin sijaan.

Lahtelainen Kari Kurkela Uudenmaankadun kävelytiellä, keltainen pipo päässä, sininen toppatakki yllään, katsoo kameraan, talvinen sää.
Kari Kurkela on ollut tyytyväinen kaupungin talvikunnossapitoon. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Uudenmaankadun alkupäässä lähellä Matkakeskusta bussia odotteleva Sisko Hermans kertoo, että formiaatillakin käsitelty pinta on ollut välillä liukas.

– Minun mielestäni se, että aurataan ja hiekoitetaan hyvin, on parempi vaihtoehto kuin formiaatin käyttö.

Uudenmaanakadulla kävellyt Kari Kurkela ei usko, että formiaattikokeilun lopettamisesta tulee ongelmia.

– En ole mennyt pyllylleni kertaakaan. Hyvin on nämä Lahden kadut hiekoitettu.

Lahden Uudenmaankadun alkupäässä on valomainos, mikä kertoo päivittäisen määrän jalankulkijoista ja kävelijöistä. Valotaulussa näkyy lukumäärät myös vuoden alusta ko. päivään asti.
Lahden älypyörätiellä riittää menijöitä. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Lue myös:

Lahti luopuu kiistellyn formiaatin käytöstä kevyen liikenteen väylillä

Kaupunki alkoi käyttää formiaattia pyöräteiden kunnossapitoon: tiet pysyivät sulina, mutta pyörät alkoivat ruostua

Suosittelemme sinulle