Hyppää sisältöön

Sauvonväylän risteysalue saa taas liikennevalot – varaosat saapuivat vihdoin

Kemin keskustan vilkkain risteysalue Sauvonväylä on ollut valoitta viime vuoden lopulta saakka, kun liikennevalojen ohjauskortti vaurioitui. Komponenttipulan vuoksi korjaus onnistuu vasta nyt.

Liikennemerkeistä huolimatta risteysalueella on päässyt sattumaan peltikolareja valo-ohjauksen ollessa pimeänä. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Kati Siponmaa

Sauvonväylän, Asemakadun, Lapintien ja Hahtisaarenkadun risteysalue Kemissä on ollut liikennevaloitta viime vuoden lopulta saakka laiterikon vuoksi. Ohjauskojeen piirilevy eli ohjauskortti vaurioitui ja komponenttipulan vuoksi uuden kortin toimitusaika venyi pitkäksi. Nyt odotetut osat ovat saapuneet ja niiden asentaminen on aloitettu maanantaiaamuna.

Ympäristöjohtaja Mika Grönvall arvioi, että risteysalueen valot pelaavat tiistaina tai viimeistään keskiviikkona, jos kaikki menee odotetulla tavalla.

Risteysalueella on sattunut useita peltikolareita, kun siitä on puuttunut valo-ohjaus, vaikka alueella on ollut liikennemerkit sekä liikennesäännöt ohjaamassa risteyksen toimintaa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella 24.1. klo 23 saakka

Suosittelemme sinulle