Hyppää sisältöön

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Rovaniemen Palloseurasta

RoPS ilmoitti marraskuussa, että se jättää poliisille tutkintapyynnön, joka koskee seuran ja siihen liittyvän osakeyhtiön varojen käyttöä.

RoPs on pahoin velkaantunut, mutta konkurssin uhka on vältetty. RoPsin pelikenttänä on toiminut Rovaniemen keskuskenttä. Kuvituskuva. Kuva: Mia Sivula / Yle
Timo Metsäjoki

Lapin poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Rovaniemen Palloseurasta, vahvistaa tutkinnanjohtaja rikoskomissario Ossi Granat.

– Siltä osin, että mitä nimikettä tutkitaan tai montako osapuolta on mukana, niin ei voida tässä vaiheessa kommentoida. Toivotaan, että kesään mennessä saataisiin esitutkinta valmiiksi, Granat kertoo.

RoPS kertoi marraskuussa jättäneensä tutkintapyynnön Blueidea oy:n ja Rovaniemen Palloseura ry:n varojen käytöstä. Seuran mukaan tutkintapyyntö tehtiin yleisen oikeusturvan takia. Tällöin seura kertoi, että tutkintapyyntö koskisi seuran silloista toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa. Seuran varapuheenjohtaja Pekka Konstenius kertoi, että kyse on merkittävistä rahasummista ja tutkintapyyntö koskee useampaa vuotta.

Seura oli vielä loppuvuodesta 2022 konkurssin partaalla. Sittemmin välitön konkurssiuhka on väistynyt. Seuran nykyinen puheenjohtaja Matti Poikajärvi kertoi tammikuussa, että seuran talousahdinko jatkuu suurten velkojen vuoksi, mutta yllätykset alkavat olla kaivettu jo esiin.

Suosittelemme sinulle