Hyppää sisältöön

Amerikkalainen leffasivusto nosti suomalaisen Pahanhautojan parhaiden kauhuelokuvien kärkijoukkoon

Pahanhautoja on kerännyt ylistäviä arvioita maailmalla ja se on herättänyt poikkeuksellisen paljon kansainvälistä kiinnostusta.

Pahanhautoja on Hanna Bergholmin esikoiselokuva. Tytärtä näyttelee Siiri Solalinna. Elokuvan on käsikirjoittanut Ilja Rautsi Kuva: Andrejs Strokins
Jonni Aromaa

Hanna Bergholmin ohjaama kauhudraama Pahanhautoja on valittu Rotten Tomatoes-elokuvasivuston Parhaat kauhuelokuvat 2022 -listauksessa sijalle 8.

Rotten Tomatoes -sivusto kuvailee Bergholmin ohjaamaa Pahanhautojaa kovaan kauhukuoreen pakatuksi elokuvaksi, jolla on sanoma. Kauneuden ja vastenmielisyyden välillä tasapainoileva kauhuelokuva nostaa Bergholmin kirkkaaksi uudeksi kyvyksi, Rotten Tomatoes hehkuttaa.

Elokuva on herättänyt poikkeuksellisen paljon kansainvälistä kiinnostusta, ja se on myyty yli 70 maahan. Pahanhautoja sai maailman ensi-iltansa tammikuussa 2022 Yhdysvaltojen Sundance -elokuvafestivaalilla.

Elokuva keräsi ylistäviä arvosteluja alan merkittävimmissä yhdysvaltalaisissa julkaisuissa, kuten New York Timesissa, Hollywood Reporterissa ja Varietyssa.

Lue lisää: Suomalaiselokuva Pahanhautoja saa suitsutusta Yhdysvalloissa – ”Leuat loksauttava lopetus, joka saattaa tehdä siitä tulevan kulttiklassikon

Pahanhautoja on Bergholmin esikoiselokuva. Tyttären vaativaa roolia varten kuvattiin 1 200 tyttöä. Roolissa nähdään Siiri Solalinna. Elokuvan kävi katsomassa Suomessa noin 14 000 ihmistä.

Ohjaaja kyllästyi latteisiin naiskuviin ja teki kauhuelokuvan, jonka pääpahis on äiti – se on myyty jo yli 40 maahan

Suosittelemme sinulle