Hyppää sisältöön

Kuopion kaupungin venepaikan tai viljelypalstan vuokrasopimus pitää muistaa uusia tänä keväänä erikseen

Osa veneilijöistä ja viljelyharrastajista on jo uusinut paikkansa tälle vuodelle. Venepaikkoja arvioidaan olevan riittävästi Kuopiossa. Viljelypalstoilla moni haluaa pitää samaa paikkaa vuosia.

Veneitä laiturissa Kuopion Maljalahden satamassa. Kuvituskuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Vanhat asiakkaat voivat uusia Kuopiossa kaupungin vuokravenepaikan ja viljelypalstan kevään aikana.

Vanhan paikan tai palstan voi varata uudelleen ja maksaa maaliskuun loppuun mennessä. Perinteistä paperilaskua kotiin ei ole enää saatavilla, joten vuokrapaikan uusiminen vaatii asiakkaalta aktiivisuutta. Jos varausta ei uusita ja makseta, venepaikka tai viljelypalsta vapautuu uudelleen vuokrattavaksi. Vapaaksi jääneet paikat tulevat kaikille varattavaksi huhtikuussa.

Uusiminen onnistuu sähköisen palvelun kautta, mutta vaihtoehtoisesti voi asioida henkilökohtaisesti Kuopion valtuusto-virastotalolla tai palvelupisteessä Nilsiässä tai Maaningalla.

Satamapäällikkö Sami Lehtosen mukaan venepaikoista on uudelleen varattu jo yli tuhat. Venepaikkojen kysyntä on ollut Kuopiossa tasaista viime vuosina. Tällä hetkellä kaupungilla ei ole tarvetta lisätä venepaikkoja.

Myös venepaikkojen vuokrat säilyvät ennallaan. Soutuvenepaikan hinta on Kuopiossa 72 euroa. Suosituimmat laituripaikat ovat Saaristokaupungissa ja myös Petosen Pirttilahden satama on kysytty. Veneitä on runsaasti myös Maljalahdessa ja Kuopionlahdella.

Kuopiossa kaupungilla on kaikkiaan yli 6 000 venepaikkaa ja noin 300 vuokrattavaa viljelypalstaa.

Viljelypalsta saattaa olla samalla vuokraajalla kymmeniä vuosia

Valvoja Jukka Laukkanen sanoo, että noin viikossa palstoista on uudelleen varattu runsaat sata.

Suosituimmat palsta-alueet ovat Julkulassa, Itkonniemellä ja Pappilanmäellä.

– Muutamalla kymmenellä palstalla vuokralainen vaihtuu vuosittain. Suurin osa vuokraajista pitää palstansa useita vuosia. Tietty palsta saattaa olla samalla vuokraajalla jopa kymmeniä vuosia. Palstoihin liittyy paljon tunteita ja työtä, sanoo Laukkanen.

Kuopiossa kaupungilla ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa remontoida tai uusia palstoja. Vuokrahinnat pysyvät ennallaan ainakin tämän vuoden. Aarin eli sadan neliömetrin suuruisen palstan vuosivuokra on tyypillisesti 21,50 euroa.

Suosittelemme sinulle