Hyppää sisältöön

Varkauden kaupunginhallitus kannattaa samaa ostotarjousta akkutehtaasta kuin konkurssipesä

Varkauden kaupunginhallitus käsitteli maanantaina akkutehtaasta tehtyjä tarjouksia. Luottamushenkilöt pitävät parhaana samaa tarjousta kuin konkurssipesä. Ostajan nimi paljastetaan vasta myöhemmin.

Akkutehtaan konesalissa Metallikadulla on edelleen hiljaista. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Konkurssiin päätyneen akkutehtaan vuosia kestänyt kaupittelu Varkaudessa on askeleen lähempänä toteutumista.

Viime vuonna neuvotteluja käytiin yhden yhtiön kanssa. European Battery Technologies Oy:n konkurssipesä myönsi kyseiselle ostajaehdokkaalle määräajaksi yksinoikeuden tehtaan koneiden ja laitteiden ostoon.

Neuvottelut kuitenkin kariutuivat marraskuussa, kun kiinnostunut ostajataho ei saanut rahoitusta järjestettyä.

Seurasi uusi tarjouskierros myynnistä tai vuokrauksesta. Tuloksena oli kahdeksan tarjousta Metallikatu 3:n kiinteistöstä ja koneista.

Kiinteistön omistava Keski-Savon Teollisuuskylä -yhtiö käsitteli tarjouksia viime viikolla ja valitsi niistä parhaan. Myös konkurssipesä on valmis hyväksymään saman tarjouksen.

Varkauden kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana omalta osaltaan parhaana pidetyn tarjouksen. Valtuustolle asia menee tiedoksi.

Tarjousta tai sen esittäjää kaupunki ei vielä julkista. Vain sen verran kerrotaan, että neuvotteluja tarjoajan sijoittumisesta Varkauteen jatketaan jo tällä viikolla.

Suosittelemme sinulle