Hyppää sisältöön

Ysärihitti Frendit nähdään musikaalina Helsingissä syksyllä, ja Antti L.J. Pääkkönen sai Chandlerin roolin

Laulaja ja näyttelijä Antti L.J. Pääkkönen tuli tunnetuksi alkujaan Tenavatähti-lastenlauluohjelmasta ja on sittemmin työskennellyt muun muassa ääninäyttelijänä.

Linda Pukka

Antti L.J. Pääkkönen on ääni lukuisten piirroshahmojen takaa. Hän on yksi Suomen käytetyimpiä ääninäyttelijöitä, ja kaikki, jotka ovat katsoneet animaatioelokuvia, ovat taatusti miehen työnjäljen kuulleet.

Ja kyllä, hän on myös Tenavatähti-voittaja vuodelta 1992. Pääkkönen lauloi sekä tuomariston että yleisön sydämiin kappaleilla Vanha holvikirkko ja Takapulpetin tyttö.

– Kieltämättä aina kun tämä aihe kaivetaan esiin, niin sellainen pieni ääni takaraivossani sanoo, että vieläkö tästä pitää puhua, Pääkkönen pohti Puoli seitsemän -ohjelmassa.

– Mutta sitten toisaalta kyllä minä sen ymmärrän. Sanotaan nyt vaikka suomalaista kulttuurihistoriaa ja populaarihistoriaa vasten, että Tenavatähti on ollut tosi iso juttu.

Tenavatähti oli 1990-luvulla useaan kertaan järjestetty lastenlaulukilpailu.

Sen lisäksi, että Pääkkönen tekee valtavasti äänitöitä - dubbauksen lisäksi hän lukee myös äänikirjoja, voi hänet nähdä myös teatterinäyttämöillä.

Pian hän nousee lavalle Seinäjoen kaupunginteatterin The Addams Family -musikaalissa ja jotain ainutkertaista on tulossa vielä ensi syksynä.

– Aleksanterin teatteriin Helsinkiin tulee Frendit-parodiamusikaali.

Musikaali pohjautuu supersuosittuun Frendit-komediasarjaan, jota tuotettiin televisioon kymmenen vuotta.

Kyseistä parodiamusikaalituotantoa on esitetty aiemmin vain Britanniassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Kyseessä on siis ensimmäinen kerta, kun musikaali käännetään jollekin toiselle kielelle.

Suomessa syksyllä nähtävää musikaalia on valmisteltu salassa. Pääkkönen on silminnähden innoissaan roolistaan.

– No minä olen Chandler! Mulla ei ole vielä lupaa puhua muusta miehityksestä vielä, se julkaistaan myöhemmin, mutta olen aivan hillittömän innoissani, että saan tehdä tuon roolin, Pääkkönen fiilisteli.

– Esityksen harjoitukset eivät ole alkaneet vielä, mutta valmistautuminen on jo alkanut. Tarkoituksena on käydä kaikki nuo sarjan jaksot läpi, Pääkkönen myhäili.

Suurena elokuvien ystävänä Pääkkönen esitti suorassa lähetyksessä potpurin kuuluisia elokuvasävelmiä. Katso koko lähetys Areenasta.

Suosittelemme sinulle