Hyppää sisältöön

Oulu kaavailee sähköpotkulaudoille omia parkkialueita ensi kesäksi

Kaupunki miettii, soveltusivatko esimerkiksi Oulussa kaupunkipyörille tehdyt asvalttilevikkeet sähköpotkulautojen pysäköimiseen. Helsingissä potkulaudoile on raivattu tilaa myös autopaikoitukselta.

Vuokrasähköpotkulautojen yleistyessä Oulussa viime kesänä myös niiden ajoittain asiaton pysäköinti herätti keskustelua. Kuva Kuusisaaresta kesältä 2022. Kuva: Risto Degerman / Yle
Hanna Holopainen

Oulussa sähköpotkulautojen pysäköinti halutaan kuriin etsimällä niille omia parkkialueita.

Viime kesänä yhä useamman yrityksen vuokrasähköpotkulautoja näkyi kaupunkikuvassa, ja niiden paikoin asiaton pysäköinti on herättänyt keskustelua.

Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala kertoo, että Oulussa pysäköintialueiden parkkialueita valmistellaan, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

Vaaralan mukaan kaupunki selvittää esimerkiksi, soveltuisivatko kaupunkipyörille tehdyt asvalttilevikkeet sähköpotkulautojen pysäköimiseen. Pohdinnassa on myös, mistä muualta sähköpotkulautojen pysäköimiseen voisi löytyä tilaa.

Esimerkiksi Helsingissä tila on otettu autojen kadunvarsipaikoista.

Helsingissä sähköpotkulautojen pysäköintiin onkin tulossa ensi kesäksi isoja muutoksia ja esimerkiksi pysäköintikieltoalueita. Vaaralan mukaan Oulussa seurataan mielenkiinnolla, millaisia kokemuksia Helsingissä saadaan tiukentuvista pysäköimissäännöistä.

Voit keskustella aiheesta 25. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle