Hyppää sisältöön

Tampereen yliopiston rehtoriksi haki 21 henkilöä

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus päättää seuraavassa vaiheessa haastateltavista 31. tammikuuta ja kärkiehdokkaista 14. helmikuuta.

Tampereen yliopisto rehtorin viisivuotinen toimikausi alkaa 1. tammikuuta 2024. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Pasi Punkari

Tampereen yliopiston rehtorin pesti kiinnosti kaikkiaan 21 henkilöä.

Tehtävään jättivät määräaikaan mennessä hakemuksensa seuraavat henkilöt:

Ahopelto Peetu, Anttila Erkki J., Hakovirta Marko, Hannula Mika, Hermans Raine, Hämäläinen Jari, Hämäläinen Keijo, Kunelius Risto, Kuusisto Jari, Lönnqvist Antti, Moilanen Eeva, Multisilta Jari, Nuotio Kimmo, Sjöström Kim, Suominen Kalle-Antti, Toivanen Heikki, Visakorpi Tapio, Vuorinen Jyrki, Walls Mari ja Willfor Sebastian. Yksi hakija ei halua nimeään julkaistavan.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus päättää seuraavassa vaiheessa haastateltavista 31. tammikuuta ja kärkiehdokkaista 14. helmikuuta mennessä. Haku päättyi maanantaina puolen yön aikaan.

Myös nykyinen rehtori Mari Walls on hakenut jatkokautta pestiinsä Tampereen yliopiston rehtorina. Hakijoiden joukossa on myös Tampereen yliopiston nykyinen vararehtori Tapio Visakorpi.

Keijo Hämäläinen on tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston rehtori. Mika Hannula toimii puolestaan Turun yliopiston päätoimisena vararehtorina.

Jari Multisilta toimii tällä hetkellä Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtorina ja Jyrki Vuorinen puolestaan aloittaa maaliskuun alusta Vaasan yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori.

Kalle-Antti Suominen on Turun yliopiston vararehtori.

Rehtori valitaan nyt viideksi vuodeksi

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus valitsee rehtorin johtamaan säätiöyliopiston toimintaa. Rehtorin toimikausi on viisi vuotta, ja tehtävä alkaa 1. tammikuuta 2024.

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät vuoden 2019 alussa. Yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa se muodostaa Suomen monialaisimman korkeakouluyhteisön. Mari Walls on toiminut uusimuotoisen ensimmäisenä rehtorina.

Wallsin kaudella on muun muassa kiistelty Tampereen yliopiston tilojen vähentämisestä.

Tampereen yliopistolla järjestettiin myös mielenilmaus uuden rehtorin saamiseksi.

Tapahtuman järjestäjät ovat huolissaan yliopistodemokratian kaventumisesta. Mielenilmauksen tavoitteena oli saada yliopistoyhteisön ääni kuuluviin rehtorivalinnassa.

Haku käynnissä myös Helsingin yliopistossa

Myös Helsingin yliopisto hakee rehtoria ja on julkistanut 19 hakijan nimet(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun). Hakijoiden joukossa on myös Mari Walls.

Helsingin yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1. elokuuta 2023 alkaen.

Hallitus valitsee tammikuussa ensimmäiselle haastattelukierrokselle pääsevät hakijat.

Helsingissä rehtorin valinta pyritään tekemään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Suosittelemme sinulle