Hyppää sisältöön

Tampereen apulaispormestari arvostelee kovin sanoin hallinto-oikeutta sairaalapäätöksestä

TAYSin korkeaa rakennusta yritetään nyt viedä läpi asemakaavaa muuttamalla. Tämä vie aikaa.

Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) ei näe järkeä oikeuden päätöksessä, jos muutos tapahtuu kuitenkin toisella kaavamuutoksella. Arkistokuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) arvostelee poikkeuksellisen kovin sanoin Hämeenlinnan hallinto-oikeuden tuoretta päätöstä. Yleensä suomalaiset poliitikot eivät arvostele oikeusistuimien päätöksiä.

Hallinto-oikeus kumosi poikkeusluvan Tampereen yliopistollisen sairaalan TAYSin korkealle tornirakennukselle, joka olisi ollut huomattavasti korkeampi kuin 1960-luvulla rakennettu suojeltu sairaalarakennus. Samalla hallinto-oikeus kumosi Tampereen yhdyskuntalautakunnan päätöksen.

Jäntin mukaan rakentamisen yhteiskunnallinen tärkeys jäi maankäyttö- ja rakennuslain varjoon. Poikkeuslupa evättiin Tampereen kaupunkikuvan perusteella.

– On anteeksiantamatonta, että sairaala- ja opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueen asemakaavaa ohjaa ensisijaisesti kaupunkikuvan sekä kaupunkimaiseman säilyminen ja korkeintaan toissijaisesti toiminnallinen tarkoituksenmukaisuus, huoltovarmuus, potilasturvallisuus sekä hyvinvointialueen kyky tuottaa lakisääteisiä palveluja, Jäntti arvostelee tiedotteessa.

Taas uusi muutos

TAYSiin piti tulla uusi ja korkea tornirakennus Teiskontien varteen. Asemakaava sallii neljä kerrosta, mutta poikkeamislupa antoi enimmillään 11 kerrosta. Tarkoituksena oli, että tietyn erikoisalan vuodeosastot ovat ylemmissä kerroksissa ja saman erikoisalan poliklinikat vastaavassa kohdassa alempana.

Muutosta yritetään nyt viedä läpi asemakaavaa muuttamalla. Asemakaava tuli voimaan vasta vuonna 2015, eli muutos pitää tehdä taas. Tämä taas viivästyttää rakennusprojektia.

Suosittelemme sinulle