Hyppää sisältöön

Kemi laittaa 850 000 euroa Bilteman tonttijärjestelyihin – tontin myyntihinta on 250 000 euroa

Kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen mukaan kaupunki saa uudesta kiinteistöstä kiinteistöverotuottoa useita kymmeniätuhansia euroja vuodessa.

Kemi purkaa Bilteman tieltä keila- ja tennishallin sekä Tervahallin (kuvassa). Kaupunki on päättänyt uuden liikuntahallin rakentamisesta, mutta liikunnan harrastajilla on edessä vuosi väistötiloissa. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupungin Bilteman tonttiin Karjalahdella liittyvät kustannukset ovat 850 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle lisämäärärahan hyväksymistä.

Kustannukset koostuvat muun muassa putkistoista, autonpesuhallista ja kevyen liikenteen väylistä.

Ruotsalainen tavaratalo Biltema maksaa tontista 250 000 euroa. Tonttikaupassa on huomioitu kaupunkikonsernin omistamien rakennusten, Tervahallin sekä tennis- ja keilahallin, purkamiset.

Kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen mukaan kaupunki saa uudesta kiinteistöstä vuosittain useiden kymmenientuhansien eurojen kiinteistöverotuoton.

Heikentää kaupungin käyttötaloutta

Kaupungin panostuksesta suurin osa eli 700 000 euroa kohdistuu käyttötalouteen ja Kemissä on menossa ankara käyttötalouden tasapainottaminen. Ruotsalainen ei ole kuitenkaan huolissaan Bilteman investoinnin vaikutuksesta käyttötalouteen.

– Se on kertaluonteinen eikä pysyvä menoerä, hän sanoo.

Investointien osuus kaupungin satsauksesta on 150 000 euroa kevyen liikenteen väyliin.

Liikunnan harrastajien väistötiloja selvitetään

Kaupunki purkaa Bilteman tieltä pois kaksi hallia. Kaupunki on päättänyt rakentaa uimahallin yhteyteen uuden hallin, mutta liikunnan harrastajilla on edessä vuosi väistötiloissa.

Ruotsalainen kertoo, että väistötilojen ratkaisua valmistellaan seurojen kanssa.

– Aika paljon saadaan aikaan kaupungin omien tilojen käyttöä tehostamalla. Varsinkin kilpailutoiminnassa on vielä auki olevia kysymyksiä, Ruotsalainen sanoo.

Lue myös:

Kemin ja Bilteman sopimus on etenemässä esisopimuksen tekoon – asemakaavan muutokset on hyväksytty

Kemin kaupunginvaltuusto päätti uuden liikuntahallin rakentamisesta – hinnaksi vajaa 13 miljoonaa euroa

Kemin liikuntaväki raivoissaan: Harrastuksiin tulossa lähes vuoden tauko – toisin kuin luvattiin, tilat ollaan purkamassa Bilteman tieltä, vaikka uusia ei ole

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle