Hyppää sisältöön

Mediat: Räppäri Cledos julkaisi itsestään videon liikkuvan auton konepellillä – poliisi tutkii tapausta

Video on herättänyt kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Instagram-videossa räppäri Cledos on liikkuvan auton konepellillä ja räppää. Kuva vuodelta 2021. Kuva: Jani Saikko / Yle

Räppäri Cledos, oikealta nimeltään Vladislav Heponen, julkaisi maanantaina Instagram-tilillään videon, jossa hän matkustaa liikkeessä olevan Porsche-auton konepellillä ja räppää uutta Kilsoi-kappalettaan kameralle. Auton kyydissä apukuskin paikalla räppää Jambo eli Jami Kiskonen.

Videolla urheiluauto vaikuttaa ajavan tavallisen liikenteen seassa maantiellä, jossa on useita kaistoja. Auto muun muassa vaihtaa kaistaa ja sen ohittaa toinen ajoneuvo.

Kuskin kasvot eivät ole videolla näkyvillä. Auton rekisterikilpi on myös sensuroitu videossa piiloon.

Videosta uutisoi aikaisemmin Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Videosta kirjattiin rikosilmoitus

Video on saanut osakseen kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan videosta on kirjattu tiistaiaamuna rikosilmoitus.

Pastersteinin mukaan poliisi tutkii kuljettajan osalta tekoa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Konepellillä olevan räppärin epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Apukuskin paikalla istuvaa räppäriä ei epäillä rikoksesta. Pastersteinin mukaan häntä voidaan mahdollisesti kuulla tapauksessa todistajana.

– Tällaiset tilanteet täytyy aina ottaa vakavasti. On kuolemanvaarallista, jos konepellillä istunut olisi tippunut kovasta vauhdista, Pasterstein sanoo.

Pasterstein kuitenkin huomauttaa, kuinka tällä hetkellä ei vielä tiedetä, mitä videon kuvaustilanteessa on tarkasti tapahtunut. Tiedossa ei ole, oliko katualue kuvaamisen aikana suljettu.

Pasterstein epäilee videon kuvauspaikaksi Itäväylän siltaa Kalasatamassa.

Yle ei tavoittanut Cledoksen levy-yhtiö Warner Music Finlandia kommentoimaan tapausta.

Suosittelemme sinulle