Hyppää sisältöön

Ensin liian ahdas ja ilkivaltaa, nyt 2,3 miljoonan euron kiista – Suomen kauneimmaksi mainostetulla parkkihallilla ei ole ollut ruusuinen alku

Riita on taloyhtiön kanteen mukaan pysäyttänyt asuntokaupan, koska parkkipaikoista on suuri epätietoisuus.

Kangasalan pysäköintitalo Kuohunparkissa on kuohunut. Kuva parkkitalosta on otettu vuonna 2019. Kuva: Petra Ketonen / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Harvoin parkkihallilla on niin tuskainen alku kuin Kangasalan keskustassa olevalla pysäköintitalo Kuohunparkilla.

Parkkitaloa mainostettiin Suomen kauneimmaksi parkkihalliksi, kun se avautui vuonna 2019.

Käyttäjät moittivat sitä kuitenkin heti liian vaikeaksi ajaa sisään ja varsinkin ulos. Ongelmana oli tiukka 90 asteen käännös porttien väliin.

Kuohunparkki sijaitsee Kangasalan keskustassa uimahallin ja kauppojen naapurissa. Sisällä on 300 pysäköintipaikkaa. Kuohunparkki maksoi piha-alueineen kahdeksan miljoonaa euroa.

Yle kertoi, miten parkkitalo joutui poistamaan parkkipaikkoja, että liikenne sujuisi.

Vuonna 2019 parkkitalosta piti poistaa ruutuja, ettei ajo sinne ole liian tiukkaa. Kuva: Petra Ketonen / Yle

Parkkitalo joutui kärsimään alusta asti myös ilkivallasta. Kangasalan Sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun), että ilkivalta oli viime kesän aikana viikoittaista, muun muassa graffitien tekemistä, roskaamista sekä sotkemista ruualla ja eritteillä. Kellarikerrokseen ja kattokerrokseen oli oksenneltu sekä virtsattu toistuvasti.

Aamulehden mukaan epäiltyjä (siirryt toiseen palveluun) ilkivallan tekijöitä saatiin kiinni ja asioita sovittua.

Riita menee sovitteluun

Uusin uutinen koskee parkkitalon riitaa viereisen taloyhtiön kanssa.

Taloyhtiön mukaan parkkitalo perii asukkailta 2,3 miljoonan euron maksua, vaikka heidän kanssaan ei ole sovittu rakentamisvaiheessa kuluista. Taloyhtiö on vuokralla Kangasalan kaupungin tontilla.

Asukkaat saivat alussa parkkipaikan noin sadalla eurolla kuukaudessa, mutta sitten paikat irtisanottiin taloyhtiön mukaan.

Kahden miljoonan euron riita on taloyhtiön kanteen mukaan pysäyttänyt asuntokaupan, koska parkkipaikoista on suuri epätietoisuus.

Pirkanmaan käräjäoikeus siirsi riidan tuomioistuinsovitteluun.

Tuomioistuinsovittelussa haetaan ratkaisua, joka lopettaisi riidan ja jossa osapuolten intressit toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida keskiviikkoon kello 23:een.

Suosittelemme sinulle