Hyppää sisältöön

Entisen varapresidentin Mike Pencen kodista löytyi arkaluontoisia asiakirjoja

Jo aiemmin presidentti Joe Bidenin ja entisen presidentin Donald Trumpin hallusta löytyi salaista materiaalia vääristä paikoista.

Asianajajansa mukaan Mike Pence ei tiennyt kodissaan olevan arkaluontoisia asiakirjoja. Kuvassa Pence Washingtonissa heinäkuussa 2021. Kuva: Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain entisen varapresidentin Mike Pencen kotoa Indianassa on löydetty arkaluontoisia asiakirjoja, kertovat CNN sekä uutistoimistot AP ja Reuters. Pencen asianajaja oli löytänyt asiakirjat ja on luovuttanut ne liittovaltion poliisille FBI:lle, kertovat lähteet.

Laatikot, joissa asiakirjat sijaitsivat, toimitettiin Pencen kotiin, kun presidentinhallinto vaihtui, kertoi Pencen asianajaja Greg Jacob kirjeessään Yhdysvaltain kansallisarkistolle.

Jacobin mukaan Pence ei tiennyt kodissaan olevan arkaluontoisista asiakirjoja.

Pari päivää sitten yhdysvaltain oikeusministeriön tutkijat löysivät presidentti Joe Bidenin kodista kuusi uutta salaiseksi luokiteltua asiakirjaa.

Asiakirjakohu oli Bidenille äärimmäisen kiusallinen, sillä hän on aiemmin arvostellut edeltäjäänsä Donald Trumpia salaisen materiaalin vastuuttomasta säilyttämisestä Mar-a-Lagon asunnolla.

Suosittelemme sinulle