Hyppää sisältöön

Jokerit-fanien keulahahmo ymmärtää Teemu Selänteen kritiikin urheilubrändin häpeästä – ”Tämä on viimeinen taistelu ja kiire tulee”

Team Jokerit haki lisäaikaa Mestis-hakemukselleen. Viimeinen takaraja on maaliskuun lopussa.

Pasi "Pave" Mähönen jaksaa yhä uskoa Jokerien tulevaisuuteen. Kuva: Merja Maasalo / Yle
Timo Uusitalo

Jokerien jääkiekkolegenda Teemu Selänne otti tiistai-iltana kantaa sosiaalisessa mediassa ja lyttäsi Team Jokerit Oy:n viimeisimmän liikkeen.

Jääkiekkoliiton liittohallituksen oli määrä käsitellä Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen tämän päivän kokouksessaan. Team Jokerit kuitenkin pyysi viime hetkellä lisäaikaa hakemukselleen.

– ”Sekoilua” on juuri se oikea sana. Arvokas ja yksi Suomen hienoimmista urheilubrändeistä on tällä hetkellä kansallinen urheiluhäpeä, tylyttää Selänne Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Jokerien kannattajayhdistys Old Chiefs ry:n nokkamies Pasi ”Pave” Mähönen ymmärtää Selänteen näkemykset ja fiilikset asiassa.

– Teemu on ollut aluksi tässä mukanakin (Naurava Narri Oy:ssä, jota Jokerit ry:n hallitus ei kelpuuttanut mukaan) pelastamassa Jokereita, siinä mielessä ymmärrän täysin hänen kommenttinsa.

”Ruoskaa pitää vähän laittaakin”

Jokerien ikifani sanoo seuran brändille olevan häpeäksi se, ettei edes kohta vuoden aikana ole päästy oikeastaan alkua pidemmälle, vaikka suunnitelmia onkin ollut.

– Asiat eivät ole konkretisoituneet siten, että olisi tullut tulosta ja näyttöä. Ruoskaa pitää vähän tuonne laittaakin. Minusta se (Teemun) kommentti oli ihan hyvä, lisää Mähönen.

Kun Team Jokerit Oy pyysi yllättäen lisäaikaa hakemukselle, varsinkin ensimmäisten tuntien aikana Jokereista sai lukea paikoin aika kovaa tekstiäkin. Liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela korosti Ylelle, ettei Jokereiden suunnitelma ollut riittävän tarkka.

– Peli ei ole vielä kuitenkaan menetetty. Yleisön reaktio oli ymmärrettävä, kun niin moni Jokerien kannattaja oli ladannut paljon toivoa tiistai-iltaan. Moni odotti, että silloin olisi jo ratkennut sarjapaikka ja puolto Mestikselle. Eihän tämä täydellinen ilta ollut, mutta taistelu jatkuu ja katsotaan se nyt loppuun saakka, Mähönen rauhoittelee.

Usko, toivo ja luotto koetuksella

Lisenssihakemus Mestis-kaudelle 2023–2024 on jätettävä 31. maaliskuuta mennessä. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka. Liittohallitus kokoontuu vielä kahdesti ennen lopullista takarajaa.

– Omakin usko, toivo ja luotto ovat välillä karisseet, mutta jos tässä peilaa Jokerien historiaa, niin kyllä me kannattajat olemme sitkeitä ja myös aika paljon nähneet. Pakko tässä tilanteessa on uskoa, toteaa yli 40 vuotta rakasta seuraansa fanittanut ikämies.

Kuvassa Jokerien kenties tunnetuin kannattaja Pasi "Pave" Mähönen. Kuva: Tomi Hänninen

Mähönen korostaa, että Jokerit tarvitsee edustusjoukkueen jo pelkästään seuran loistavien A-junioreiden ja muidenkin junnujen jatkuvuuden takia.

– Fanit tarvitsevat miesten edustusjoukkueen, jotta päästään katsomaan matseja. Tämä on viimeinen taistelu, ja kiire tässä tulee, mutta uskon, että helmikuussa saattaa tulla joitain ratkaisuja ja saadaan hakemus paremmin tehtyä.

Asia on intohimoisen kiekkopersoonan mukaan ikään kuin pöydällä, eikä sitä ole vedetty pois.

Jos Mestikseen ei liikenisi lisenssiä, miten perusfani ottaisi vastaan sen, että Jokerit pelaisikin ensin Suomi-sarjassa?

– Joskus sanoin itsekin vähän leikkisästi, että jos päästään pois KHL:stä, mennään vaikka Suomi-sarjaan. Mutta tässä tapauksessa minusta Mestis olisi se ratkaisu. Suomi-sarja menisi jo vähän kenkkuilun puolelle.

– Jos emme saa lisenssiä Mestikseen, sitten sarjan ja Jääkiekkoliiton kannattaa miettiä sitäkin asiaa, että miten käy meidän junioriemme. Sitten kaatuu kaikki juniorijoukkueetkin.

Jokerit ja sen brändi toisi lisää säpinää Mestikseen Kuva: Yle

Mähönen uskoo vakaasti, että rahoitukset ovat taustalla kunnossa, kun tähän projektiin on kerran lähdetty.

– Kyseessä on aika isoja asioita, jos emme pääse pelaamaan miesten edustusjoukkueen ja kunnon budjetin kanssa. Olisiko se Suomi-kiekolle hyvä asia? Se, että Jokerit tulisi Mestikseen, täytyyhän sen olla sarjalle aika jackpot, vaikka kuka sanoisi ja mitä.

Kannattajayhdistyksen nokkamies näkee, että yleisömäärät ja kiinnostavuus – myös median osalta – kasvaisivat joka puolella Suomea Jokerien Mestis-tulon myötä.

– Minusta kiekkoihmisten, jotka tästä asiasta päättävät, pitäisi miettiä enemmän kokonaisuutta kuin sitä – en nyt halua sanoa Jokeri-vihaa, mutta – kenkkuilua kuitenkin. Onko se sen arvoista?

Suosittelemme sinulle