Hyppää sisältöön

NordLab pilotoi ajanvarauksetonta näytteenottoa – avaa Rovaniemelle pisteen, jossa verikokeeseen pääsee jonottamalla

Ajanvarauksettomalla näytteenotolla NordLab pyrkii sujuvoittamaan asiakaskäyntejä.

Joitakin vuosia sitten pakolliseen ajanvaraukseen siirtynyt NordLab pilotoi nyt Rovaniemellä ajanvarauksetonta näytteenottoa. Arkistokuva. Kuva: Risto Degerman / Yle
Eeva Kuivas

Pohjois-Suomessa terveydenhuollon laboratoriopalveluita tarjoava NordLab avaa tänään keskiviikkona uuden näytteenottopisteen Rovaniemelle. Rinteenkulmaan avautuva piste palvelee asiakkaita kokeiluluonteisesti ilman ajanvarausta.

Näytteenottopisteessä otetaan verikokeita sellaisilta aikuisilta ja nuorilta, joilla on julkisen terveydenhuollon sähköinen lähete. Se tarjoaa palvelua esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakas on saanut lähetteen yllättäen lyhyellä varoitusajalla tai unohtanut varata ajan.

NordLabissa siirryttiin joitakin vuosia sitten pakolliseen ajanvaraukseen. Ajanvarauksettomalla näytteenotolla pyritään nyt sujuvoittamaan asiakaskäyntejä.

NordLab kuitenkin toivoo, että näytteenottoaikoja varataan edelleen myös etukäteen. Ajanvaraus tulee tehdä etenkin silloin, kun lähete sisältää verikokeen lisäksi myös muita tutkimuksia, kyseessä on paperinen lähete tai näyte otetaan lapselta.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle