Hyppää sisältöön

Tampereen Ojalan alueelle rakennetaan uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu

Ojalasta oppilaat siirtyvät kolmannelta luokalta alkaen Kangasalan puolella sijaitsevaan Lamminrahkan yhtenäiskouluun.

Puinen, kaksikerroksinen rakennus sijoitetaan tontille siten, että pihan leikkialueesta saadaan mahdollisimman suuri ja rauhallinen kokonaisuus. Ilmakuva arkkitehtiluonnoksesta. Kuva: Tampereen kaupunki

Kangasalan rajalla sijaitseva Ojalan alue rakentuu voimakkaasti Tampereella. Lasten määrä kasvaa ja Ojalaan aiotaan rakentaa uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu.

Päiväkotiin mahtuu 160 lasta ja kouluun 150 esi- ja alkuopetuksen oppilasta. Ojalasta oppilaat siirtyvät kolmannelta luokalta alkaen Kangasalan puolella sijaitsevaan Lamminrahkan yhtenäiskouluun.

Hanke on päätetty toteuttaa vuokrahankkeena. Vuokranantajana toimii sijoitusyhtiö NREP Oy, joka ylläpitää tilat ja vuokraa ne Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi.

Hankkeen toteuttajan antama kustannusarvio rakennuttamisen, suunnittelun ja rakennustöiden osalta on yhteensä 12,08 miljoonaa euroa.

Kaupunki kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että puinen, kaksikerroksinen rakennus sijoitetaan tontille siten, että pihan leikkialueesta saadaan mahdollisimman suuri ja rauhallinen kokonaisuus. Pihaan suunnitellaan myös viljelyalueita ja -laatikoita sekä kukkaniittyjä, jotka tukevat lasten luontosuhdetta ja luonnon monimuotoisuutta.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa ja ne valmistuvat kesäkuussa 2024.

Ojalan päiväkodin ja koulun hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa eilen tiistaina. Asunto- ja kiinteistölautakunnan käsittelyssä hankesuunnitelma on keskiviikkona.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle