Hyppää sisältöön

Soinissa tapahtuneesta murhan yrityksestä naiselle ja miehelle kahdeksan vuoden vankeustuomiot

Soinissa avomiehensä murhaa suunnitellut nainen ja tämän rikoskumppani tuomittiin kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi henkilöä kahdeksan vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Soinissa viime syksynä tapahtuneesta murhan yrityksestä. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Soinissa avomiehensä murhaa suunnitellut Helena Sulka ja tämän rikoskumppani Timo Lahtinen on tuomittu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kahdeksan vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin murhan yrityksestä.

Tuomitut houkuttelivat naisen avomiehen syrjäiselle sivutielle murhatakseen tämän 7. lokakuuta 2022. Oikeus totesi teon olleen suunnitelmallinen ja kylmäverinen, ja siinä oli ”julmuutta osoittavia piirteitä”. Metsätiellä avomiestä kohtaan oli ammuttu kolme laukausta. Luodit olivat lentäneet hyvin läheltä miehen ylävartaloa ja päätä. Hän oli kuitenkin onnistunut pakenemaan metsään.

31-vuotiasta miestä ja 27-vuotiasta naista syytettiin alun perinkin murhan yrityksestä. Vaihtoehtoisesti naista syytettiin yllytyksestä murhan yritykseen. Oikeus kuitenkin totesi, että juuri nainen oli teon ”primus motor” eli hänen osuutensa rikoksen suunnittelussa, valmistelussa ja toteuttamisessa oli oleellinen.

Todisteiden mukaan nainen oli tyytymätön parisuhteeseensa ja puolisoonsa. Hän ei kuitenkaan ollut halunnut erota, vaan oli pitänyt parempana sitä, että avomies katoaisi lopullisesti.

Syyttäjän mukaan mies ja nainen suunnittelivat naisen puolison tappamista vuoden 2022 elokuusta alkaen.

Tuomitut on määrätty pidettävänä edelleen Vaasan vankilassa.

Lisää: Metsäautotiellä tapahtunut murhan yritys Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa – syyttäjä: mies houkuteltiin paikalle ammuttavaksi

Suosittelemme sinulle