Hyppää sisältöön

Kainuun Museossa on tänä vuonna esillä värikkäitä teoksia lastenkirjoista, tarinoita ulkohuussista ja pontikan keiton historiaa

Kainuun Museossa järjestetään vuoden aikana kolme isoa vaihtuvaa näyttelyä sekä neljä pienoisnäyttelyä. Esimerkiksi kesällä museossa voi tutustua ulkokäymälän historiaan ja nykypäivään.

Puinen ulkokäymälä metsäpolun varrella kesällä.
Raatteenportin huussi Kokkojärvellä. Kuva: Jarkko Kauppinen, Kainuun Museo
Tiia Korhonen

Kainuun Museossa Kajaanissa järjestetään tänä vuonna kolme isoa vaihtuvaa näyttelyä.

Vuoden aloittaa helmikuussa näyttely Värikkäitä oivalluksia – Camilla Mickwitzin kuvituksia. Näyttelyssä on esillä 46 etenkin lastenkirjoista ja animaatiohahmoista tunnetun Camilla Mickwitzin (1937–1989) teosta. Lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori muistetaan muun muassa Pikku Kakkosen tunnusmusiikin hahmoista. Näyttelyn teokset ovat lainassa Lastenkirjainstituutin kokoelmista.

Kesällä museossa voi tutustua ulkokäymälän historiaan ja nykypäivään Huussi – Tarinoita tuvan ja tunkion väliltä -näyttelyssä. Näyttelyssä hyödynnetään museon keräämiä, huussiaiheisia kuvia ja tarinoita.

Syksyllä esille nostetaan museon kokoelmien seinätekstiilejä, jotka kertovat kainuulaisesta ja suomalaisesta tekstiiliperinteestä.

Lisäksi museossa on vuoden aikana neljä pienoisnäyttelyä. Galleriahuoneen näyttelyissä kerrotaan muun muassa pontikan keiton historiasta ja Otanmäen kaivosyhteisön elämästä.

Kainuun Museossa kävi viime vuonna 6 581 kävijää. Museon mukaan tämä on hyvä saavutus, koska museo oli alkuvuodesta kiinni kaksi kuukautta korjaustöiden takia.

Viime vuoden suosituin näyttely oli kainuulaista moottoriurheilua esittelevä Pärinää ja pauketta – Kainuun moottorikerho 75 vuotta. Näyttelyyn tutustui kolmessa kuukaudessa noin 2 400 kävijää.

Aiheesta voi keskustella 27. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle