Hyppää sisältöön

Poliisi takavarikoi useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorvaa Keski-Suomessa

Poliisi epäilee Koskenkorva-viinan tuoteväärennöstä Keski-Suomessa. Poliisi takavarikoi useita satoja pulloja, joiden sisällön turvallisuudesta ei ole varmuutta.

Kuvassa väärennettyja Koskenkorva-viinapulloja. Väärennöksen tunnistaa harmaasta korkista. Lisäksi pullon muoto poikkeaa aidosta. Etiketistä puuttuu myös panttimerkintä. Kuva: Poliisi
Riina Mäentausta

Poliisi on takavarikoinut useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa. Poliisi epäilee, että pulloja on levitetty laittomasti. Pullojen sisällön turvallisuudesta ei ole varmuutta.

Rikosepäilyn jäljille päästiin, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio löysi Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-viinapulloja.

Pullot osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi. Pullojen sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia.

Asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena Keskusrikospoliisissa.

Väärennöksiä epäillään levinneen ainakin Keski-Suomessa

Väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä esimerkiksi Alkon myymälöissä, vaan niitä epäillään kaupattavan laittomasti.

Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja. Pulloja on voitu levittää eri puolilla Suomea.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Väärennetyn pullon tunnistaa harmaasta korkista, myös panttimerkintä puuttuu

Väärennetyt tuotteet jäljittelevät ulkonäöltään PET-muovisia 50 senttilitran Koskenkorva Viina -pulloja. Poliisin tiedossa olevat, laittomaan levitykseen päätyneet väärennetyt pullot tunnistaa kahdesta asiasta. Niissä on hopeanharmaa korkki, eikä etiketissä ole panttimerkintöjä.

Sen sijaan aidot Koskenkorva-viinapullot tunnistaa muun muassa siitä, että niiden PET-muovisessa pullossa on beigen värinen korkki ja pullon pohjassa lukee ”Altia”.

Lisäksi Suomessa myytävissä Koskenkorva-tuotteissa on panttimerkinnät. Tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö ei todennäköisesti vastaa sitä, mitä etiketissä lukee.

– Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, painottaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Rekola Keskusrikospoliisista.

Poliisi pyytää vihjeitä

Sisä-Suomen poliisilaitos ottaa vastaan vihjeitä liittyen väärennettyjen Koskenkorva-viinapullojen levittämiseen.

Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan Koskenkorva.

klo 13:28 otsikkoa ja ingressiä muutettu; lisätty tieto takavarikoitujen pullojen määrästä.

Suosittelemme sinulle