Hyppää sisältöön

Vihreiden Emma Kari ei asetu enää ehdolle eduskuntaan

Vuodesta 2015 lähtien kansanedustajana toiminut Kari ei paljasta vielä, mihin toimintaan hän suuntaa kevään jälkeen.

Emma Kari sanoo haluavansa keskittyä kansanedustajavuosiensa jälkeen täysillä ympäristötyöhön. Kuva: Sasha Silvala / Yle
Kaarlo Kulmanen

Helsinkiläinen vihreiden kansanedustaja Emma Kari ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Vuodesta 2015 kansanedustajana toiminut Kari oli Sanna Marinin (sd.) hallituksen ympäristö- ja ilmastoministerinä vuosina 2021–2022, runsaan puolen vuoden ajan. Vihreiden puoluetoiminnassa hän ehti toimia yli 15 vuoden ajan.

– Olen päässyt tekemään juuri niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Nyt totesin, että haluan keskittyä täysillä nimenomaan ympäristötyöhön.

Karin mukaan nykyinen hallitus on tehnyt paljon hyviä ympäristöratkaisuja. Hän kuvailee hallitusohjelmaa historiallisen kunnianhimoiseksi.

– Vaikka puolueilla on ollut vahvasti eriäviä näkemyksiä, olemme pystyneet tekemään valtavia panostuksia ympäristön eteen, Kari sanoo.

Hän ei kerro vielä, mihin toimintaan hän suuntaa kansanedustajavuosiensa jälkeen.

Karin mukaan elinkeinoelämällä on suuri rooli ilmasto- ja ympäristöongelmien ratkaisussa. Hän muistelee aikaa yli kymmenen vuoden takaa, kun elinkeinoelämä etsi ongelmia ilmastonmuutoksen torjumisessa ja jopa vastusti ratkaisujen etsimistä.

Kari kuvailee ilmapiirinmuutoksen tekevän hänet iloiseksi. Hänen mielestään suunta on kääntynyt siihen, että elinkeinoelämästä on tullut ilmastokriisin vastaisen työn yksi johtavista kannattajista.

– On tärkeää, että viestejä alkaa tulla yrityksiltä ja Elinkeinoelämän keskusliitolta myös liittyen luontokadon torjumiseen. Eli tulevaisuuden menestyjät ovat joka tapauksessa ne, jotka ovat osa ratkaisua eivätkä osa ongelmaa.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 26. tammikuuta kello 23:een asti.

Suosittelemme sinulle