Hyppää sisältöön

Kolmiloikkatähti Senni Salminen jättää hallikauden väliin – entinen SE-nainen on valmentajan mukaan aikataulussa kohti kauden päätavoitetta

Senni Salminen palaa kilpailukentälle vasta kesällä.

Senni Salminen jättää EM-hallit väliin. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Joel Sippola

Yleisurheilun hallikausi kiihtyy lähipäivinä. Suomen kirkkaimpiin yleisurheilutoivoihin kuuluva kolmiloikkaaja Senni Salminen ei kuitenkaan kisaa tänä talvena ollenkaan.

Salmista ei näin ollen nähdä myöskään maaliskuun alussa Turkin Instanbulissa pidettävissä EM-halleissa. Siellä hän olisi voinut olla kunnossa ollessaan potentiaalinen mitalikandidaatti.

Tiedon vahvistaa Yle Urheilulle urheilijan henkilökohtainen valmentaja Matti Mononen.

– Kilpailukentälle on tarkoitus palata kesällä, Mononen kertoo.

Salminen kertoi marraskuussa Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että harjoituskauden alku oli hieman erilainen kuin yleensä. Mononen ei halua avata tarkemmin haasteiden syitä, mutta myöntää, että Salmisen syksyyn sisältyi terveysmurheita.

– Päätettiin jo hyvissä ajoin syksyllä, että tämä kausi treenaillaan eikä lähdetä tänä talvena kisoihin. Saadaan terveysasiat kuntoon.

MM-kisat ja uusi ennätys

Salminen on siirtänyt katseet jo ensi kesään. Kauden päätavoite on asetettu elokuun lopussa Unkarin Budapestissa pidettäviin MM-kisoihin.

– Kesää ajatellen ollaan aikataulussa. Ollaan jouduttu tekemään hieman erilaista treeniä. Luotan, että kesällä ollaan kunnossa ja vaikeudet ovat voiton puolella, Mononen uskoo.

Salminen ylsi viime kesänä ensimmäistä kertaa urallaan ulkoratojen arvokisafinaaliin. Hän oli EM-kisoissa seitsemäs. Salmisen kauden parhaaksi jäi Kuortaneella hypätty 14,32.

Salminen on lajin entinen SE-nainen. Hän loikki pari vuotta sitten 14,63. EM-kisoissa hopealle yltänyt Kristiina Mäkelä rikkoi SE:n yhdellä sentillä.

Pian 27 vuotta täyttävä Salminen oli edellisissä EM-halleissa seitsemäs.

– Lähdemme siitä, että Senni pystyy parantamaan ennätystään, Mononen viittaa kesään.

Kristiina Mäkelä puolestaan kilpailee hallikaudella ja tähtää EM-kisoihin. Hän avaa kautensa perjantaina Saksan Karlsruhessa.

Suosittelemme sinulle