Hyppää sisältöön

Lauri Markkasta läheltä seuraava toimittaja kertoo, miten suomalainen perheenisä eroaa muista NBA-tähdistä – ”Lauri on vähän nörtti”

Salt Lake Tribune -sanomalehden toimittaja Andy Larsen avaa Ylen Uutispodcastissa Lauri Markkasesta puolta, jota on harvemmin käsitelty.

Lauri Markkanen hymyilemässä kentällä ollessaan.
Lauri Markkasta on hymyilyttänyt Utahissa. Kuva: Getty Images
Roope Visuri

Lauri Markkanen on ollut uransa parhaassa iskussa maailman parhaassa koripalloliigassa NBA:ssa. Utah Jazziin syksyllä siirtynyt Markkanen on tyrkyllä helmikuun alussa pelattavaan tähdistöpeliinkin. Markkasen Utah on menestynyt tällä kaudella odotuksia huomattavasti paremmin.

Salt Lake Tribune -sanomalehden toimittaja Andy Larsen avaa Ylen Uutispodcastissa Markkasesta puolta, jota on harvemmin käsitelty. Larsen avaa, miten isyys näkyy Markkasessa. Larsenin mukaan Markkanen on kysellyt häneltä haastatteluiden yhteydessä suosituksia Utahissa.

– Laurilla on nuori perhe, joten hän haluaa tietää parhaat koulut ja parhaat ravintolat ja muut vastaavat asiat, jotta voi elää hyvää elämää täällä, Larsen kertoo.

Larsen kuvailee 25-vuotiasta Markkasta yhdeksi harvoista aidoista ”perheihmisistä” NBA:ssa.

– NBA:ssa moni tähti elää tähtielämää, käy yökerhoissa ja juhlissa. Lauri on enemmän koti-ihminen. Lauri on vähän nörtti, Larsen sanoo.

Markkanen on kertonut Utah Jazzia tarkasti seuraaville toimittajille esimerkiksi Harry Potter -innostuksestaan.

– Hän tykkää katsoa Harry Potter -elokuvia ja katsoo ylipäätänsä paljon erilaisia elokuvia. Lauri on ihan tavallinen tyyppi tavalla, jota moni NBA-tähti ei ole, Larsen sanoo.

Larsen kehuu myös Utah Jazzin suomalaisen ykköstähden huumorintajua. Markkanen tekee Harry Potter -vitsejä toimittajien edessä. Etenkin silloin, kun läsnä on Utahin vaihtopelaaja Micah Potter.

– Lauri on todella hauska. Aina kun Micah Potter on paikalla, Lauri tekee uuden Harry Potter -vitsin. Laurilla on aika hyvä tietämys Harry Potterissa sanotuista asioista, Larsen kertoo.

Utahilaistoimittaja lupaa: Markkanen nähdään tähdistöpelissä

Parhaillaan Suomessa jännitetään, toteutuuko yksi Markkasen unelmista. Suomalaistähti on todennut jo NBA-uransa alussa tavoitteekseen päästä NBA:n tähdistöotteluun.

Tänä vuonna tähdistöottelu pelataan Utah Jazzin kotiareenalla. Suomalainen on ollut erinomaisten otteidensa myötä koko kauden ajan tähdistöottelun valintaspekulaatioissa.

Tähdistöotteluun pääsee 24 pelaajaa, 12 pelaajaa kummastakin konferenssista. Utah pelaa läntisessä konferenssissa, jossa on Markkasen lisäksi kuitenkin paljon muitakin taitavia tähtiä.

Larsenin mukaan suomalaisten ei silti tarvitse jännittää Markkasen valinnan puolesta.

– En epäile lainkaan, että Markkasta ei valittaisi tähdistöotteluun. Voin itse asiassa vakuuttaa, että hänet valitaan, Larsen sanoo.

Markkanen on Larsenin mukaan liian hyvä pelaaja jätettäväksi ulos tähdistöpelistä. Yleisö pystyi äänestämään suosikkejaan tähdistöpeliin kuukauden ajan. Äänestys sulkeutui viime lauantaina.

Äänestyksessä pyydettiin aloitusviisikoita: Kaksi kauempana korista pelaavaa takakentän pelaajaa ja kolme lähempänä koria pelaavaa etukentän pelaajaa. 213-senttinen Markkanen kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Yleisöäänestyksen väliaikatiedoissa Markkanen keikkui seitsemänneksi eniten ääniä saaneena etukentän pelaajana läntisessä konferenssissa. Aloitusviisikon valintaan fanien äänet vaikuttavat 50-prosenttisesti. Median ja pelaajien äänet puolestaan 25-prosenttisesti.

Larsen on varma, että Markkanen pääsee tähdistöpeliin vähintään vaihtopelaajana, jos ei suoraan aloitusviisikkoon. Larsen uskoo, että Markkanen kamppailee kolmannesta etukentän pelaajan paikasta eli jopa aloitusviisikon paikasta. Salt Lake Tribunen toimittajan mukaan kolmas etukentän pelaajan paikka kuuluu joko liettualaiselle Domantas Sabonikselle tai Markkaselle.

– Jos Markkanen ei ole kolmanneksi paras, hän on neljänneksi paras. Etukentän pelaajia valitaan tähdistöotteluun kuusi tai seitsemän. Ei ole edes tiukkaa, pääseekö Lauri mukaan. Hänen todellakin pitäisi päästä tähdistöotteluun, Larsen painottaa.

Suosittelemme sinulle