Hyppää sisältöön

Lapin aluehallitus: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alijäämän kattaminen jäsenkuntien vastuulla – jätti Keminmaan oikaisuvaatimuksen tutkimatta

Aluehallitus päätti myös, ettei Keminmaan laskusta lähettämä reklamaatio anna aihetta luopua sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston päättämästä laskutuksesta.

Nainen menossa Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalaan marraskuussa 2021
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin päätöksen mukaan jäsenkunnat maksavat alijäämän siinä suhteessa, paljonko kuntaa on laskutettu tilinpäätösvuonna ja sitä edeltävänä kahtena vuonna. Arkistokuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Eeva Kuivas

Lapin aluehallitus on päättänyt jättää Keminmaan kunnan oikaisuvaatimuksen tutkimatta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin viime vuosien alijäämän kattamista koskevassa asiassa. Aluehallituksen mukaan valitus koskee vain sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston päätöksen täytäntöönpanoa, josta ei kuntalain mukaan voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Se päätti myös, ettei Keminmaan laskusta lähettämä reklamaatio anna aihetta luopua sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston päättämästä laskutuksesta. Sairaanhoitopiirin päätöksen mukaan jäsenkunnat maksavat alijäämän siinä suhteessa, paljonko kuntaa on laskutettu tilinpäätösvuonna ja sitä edeltävänä kahtena vuonna.

Lain mukaan sairaanhoitopiirien jäsenkuntien on katettava alijäämä ennen sairaanhoitopiirin siirtymistä hyvinvointialueelle. Siinä missä muut Länsi-Pohjan jäsenkunnat ovat maksaneet laskunsa kokonaan, Keminmaa ja Tornio ovat maksaneet laskunsa vain osittain.

Aluehallitus pyytää nyt, että Tornion kaupunki Länsi-Pohjan suurimpana jäsenkuntana huolehtii siitä, että jäsenkunnat sopivat alijäämän kattamisen perusteista ennen kuntien ja sairaanhoitopiirin tilinpäätösten laatimista.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle