Hyppää sisältöön

Riihimäen paikallisliikenteen viime vuosi oli vilkas – matkustajia oli ennätysmäärä

Edellinen matkustajamääräennätys on vuodelta 1987, kerrotaan Riihimäen kaupungilta.

Vanhempi nainen kävelykeppien kanssa on nousemassa minibussiin.
R-kutsukyydillä tehtiin viime vuonna kaikista paikallisliikenteen matkoista noin 23 000. Kuvituskuva. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäellä käytettiin viime vuonna paikallisliikennettä ennätyksellisen paljon. Kaupungin R-liikenteessä tehtiin noin 219 000 matkaa. Riihimäen paikallisliikenteessä on matkustettu viime vuotta enemmän 35 vuotta sitten.

Riihimäki on kehittänyt paikallisliikennettä määrätietoisesti useiden vuosien ajan.

– Kehitystyö on tuottanut tulosta. Seitsemän vuotta sitten Riihimäen paikallisliikenteessä tehtiin noin 125 000 matkaa, nyt matkoja tehdään lähes 100 000 enemmän, kertoo liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö kaupungin tiedotteessa.

Matkamäärät ovat kasvaneet vuodesta 2017 alkaen tasaisesti koronavuosia lukuun ottamatta. Esimerkiksi vuosina 2019 ja 2021 paikallisliikenteessä tehtiin noin 178 000 matkaa.

R-kutsukyyti täydentää paikallisliikennettä

Viime vuonna paikallisliikennettä käyttivät ahkerimmin koululaiset ja opiskelijat, jotka tekivät bussilla noin 84 000 matkaa.

Kerta- ja sarjalipulla matkustavat aikuiset matkasivat paikallisliikenteessä noin 55 000 kertaa ja kertalipulla matkustavat lapset noin 30 000 kertaa. 30 päivän kausilipulla tehtiin noin 13 000 matkaa.

Kesäkuussa Riihimäellä otettiin käyttöön R-kutsukyytipalvelu. R-kyydillä voi matkustaa kaupungin alueella vapaasti sellaisiin paikkoihin ja kellonaikoihin, joihin aikataulutetulla linjaliikenteellä ei pääse. R-kutsukyydillä tehtiin viime vuonna kaikista paikallisliikenteen matkoista noin 23 000.

Männistön mukaan R-kyydin suosio yllätti ja palvelussa on ollut ajoittain ruuhkaa.

– Alkuvaiheen ongelmat on saatu korjattua ja asiakkailta saatu palaute on parantunut. Tästä kertoo sekin, että lokakuussa järjestettyyn asiakaskyselyyn vastanneet olivat pääasiassa tyytyväisiä R-kyytiin, Männistö kertoo.

R-kyydin tilausnumero vaihtuu 1. helmikuuta 2023. Uusi numero on 0200 555 35.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle