Hyppää sisältöön

Ylikiimingin kalastuskunta sai tunnustuspalkinnon vesistöjen määrätietoisesta kunnostamisesta

Kalastuskunta on jo vuodesta 2004 asti ottanut erilaisia vesistöjen kunnostushankkeita kontolleen. Kestävän kehityksen tunnustuspalkinto tuli kalastuskunnan moninaisista teoista ympäristöön liittyen.

Pikkupoika onkii laiturilla.
Tunnustuspalkinnon perusteluissa sanoataan, että Ylikiimingin kalastuskunta on myös edistänyt kalastusmatkailua. Kuvituskuva, jossa pikkupoika kalastaa. Kuva: Mika Moksu / Yle
Hanna Holopainen

Ylikiimingin kalastuskunta on saanut Oulun seudun ympäristötoimen kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon vuodelle 2022.

Ylikiimingin kalastuskunta sai tunnustuksen perusteluissa runsaasti kiitosta.

Ylikiimingin kalastuskunnan nähdään tehneen pitkäaikaistaja määrätietoista työtä luonnon monimuotoisuuden ja ennallistamisen eteen ja mahdollistaneen vesistöjen monipuolista käyttöä.

Kalastuskunta on jo vuodesta 2004 asti ottanut erilaisia vesistöjen kunnostushankkeita kontolleen. Kunnostuskohteita ovat olleet muun muassa Vepsänjärvi, Vaaralampi, Tervalampi, Juopulinjärvi ja Jolosjärvi.

Useiden hankkeiden toteuttamisessa talkootyön määrä on ollut merkittävä, vaikka avustustakin niihin on saatu.

Ylikiimingin kalastuskunta on myös edistänyt kalastusmatkailua sekä sosiaalista yhdessäoloa ja tekemistä, ja myös lähiruuan hyödyntämistä.

Oulun seudun ympäristötoimi-liikelaitos on myöntänyt Kestävän kehityksen tunnistuspalkinnon 1999 alkaen. Palkinto sisältää 1 000 euroa rahaa sekä kunniakirjan.

Voit keskustella aiheesta 28. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle