Hyppää sisältöön

Pohdinta uudesta monitoimihallista Lahteen kiihtyy ja ideamylly käy kuumana

Alkuviikolla järjestetyssä seminaarissa kuultiin muun muassa Tampereen ja Helsingin areenakehittäjiä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sirkku Hildénin mukaan nyt on menossa vasta aivoriihivaihe.

Lahden jäähalli tyhjänä sisältä kuvattuna. Siniset katsomopenkit ja jää tyhjänä.
Lahden jäähalli on muun muassa Pelicansin kotiareena. Arkistokuva joulukuulta 2022. Kuva: Petri Niemi / Yle
Petri Niemi

Lahti pohtii parhaillaan, tarvitaanko kaupunkiin uusi monitoimihalli.

Liikuntapaikkarakentamisesta tehdää kokonaisselvitystä, jonka odotetaan valmistuvan keväällä. Myös Urheilukeskusalueen kehittämistä selvitetään.

Kaupunginhallitus järjesti tiistaina 24. tammikuuta Pelicansin jääkiekko-ottelun yhteydessä seminaarin, johon oli kutsuttu ainakin sijoittajia, rakentajia sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan että hyvinvoinnin- ja vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtajisto.

Seminaarissa olivat paikalla myös Tampereen uuden areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ja Helsinki Garden -tapahtuma-areenaa Helsinkiin ajavan hankkeen johtohahmo Timo Everi.

– Nyt ideoidaan ja kuunnellaan muiden kokemuksia. Seminaarissa tuli monesta suunnasta viestiä, että pelkkää uutta jäähallia ei kannata enää rakentaa, sanoo Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.).

Lahden jäähalli täytti juuri 50 vuotta ja moni pitää hallia vanhentuneena.

Lahden oma kansiareenaideakin mahtuu aivoriiheen

Sirkku Hilden sanoo, että liikuntapaikkarakentamista ja mahdollista monitoimiareenaa on tarkasteltava myös elinvoima-asiana.

– Sijaintipaikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, joten vaihtoehdot ovat auki.

Hildénin mukaan monitoimihallin hahmottelu Tampereen tapaan kannelle junaradan päälle voi olla yksi idea, kun hanke on vielä aivoriihivaiheessa.

Kevään selvitysten odotetaan tuovan lisävaloa sijoituspaikan lisäksi muun muassa liiketoimintanäkymiin.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle